Home Vijesti Vesna Buterin predstavila zamjenike

Vesna Buterin predstavila zamjenike

534
0

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama HDZ-a, Jadranski trg 1, u 11 sati, Vesna Buterin, kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke, te Alan Bosnar i Bojan Šober, budući zamjenici gradonačelnice, predstavili svoju viziju upravljanja Rijekom nakon izbora. Vesna Buterin predstavila je svoje buduće zamjenike kao stručne, kompetentne i uspješne osobe koji iza sebe imaju rezultate svoga rada i koji svojim dosadašnjim referencama garantiraju ostvarenje onoga što govore. Istaknula je kako je zajednički cilj pokrenuti gospodarski i društveni razvoj, te podići životni standard svakog pojedinca u gradu. Cilj je stvoriti od Rijeke europski grad koji će biti na ponos svih građana i koji će biti destinacija koju će mnogi poželjeti vidjeti, osjetiti i u njoj živjeti. Zbog toga poziva građane da dobro prate sve kandidate na predstojećim izborima i da sami procijene. Vesna Buterin sa svojim timom nudi novu, modernu politiku, politiku realnog i ostvarivog programa.

Alan Bosnar, predstojnik Zavoda za sudsku medicinu, smatra kako je došlo vrijeme za apsolutnu političku kreativnost, a sve ono što je postigao na profesionalnom planu, garancija je sposobnosti i u daljnjem angažmanu. Naglasio je kako lice Rijeke mora biti prepoznatljivo, kako treba zadržati svoju multikulturalnost, a pritom ne zanemariti primorski mentalitet svojstven ovome kraju. Treba otvoriti mogućnosti svim građanima Rijeke, a posebno mladim ljudima i studentima koji su budućnost grada. Treba vratiti zelene površine i oduzeta dječja igrališta, te voditi politiku bez inata, a sve u cilju promoviranja i napretka grada.

Bojan Šober predstavio se kao operni pjevač, umjetnik i čovjek koji je proputovao i upoznao mnoge svjetske destinacije. Kao obrtnik od svoje 17. godine u stalnom je kontaktu s ljudima, građanima Rijeke koje svakodnevno susreće na Korzu. Upoznat je sa stvarnim problemima grada i građana, pogotovo obrtnika i malih poduzetnika, za koje će se posebno zalagati. Istaknuo je i svoju aktivnost u Lions Internationalu, prema uglednom Financial Timesu proglašenom najvećom nevladinom organizacijom, kao član upravnog odbora. Smatra da i kroz takvu angažiranost može pomoći upravljanju Gradom. Osvrnuo se na sve veće „zatvaranje“ Rijeke, koja je prije bila poznata upravo po svojoj otvorenosti. Zbog toga treba Rijeci vratiti domaće i međunarodno mjesto koje joj pripada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here