Home Kolumne AFERA HEP: Je li i Ježić među osumnjičenima?

AFERA HEP: Je li i Ježić među osumnjičenima?

1364
1

Bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak proveo je puna tri sata u prostorijama USKOK-a gdje se “branio istinom” na optužbe odnosno sumnje USKOK-a da je zloporabama te udruživanjem u grupu za počinjenje kaznenih djela HEP oštetio za još 6,3 milijuna kuna. Mravak je na ispitivanje u USKOK doveden u policijskom kombiju iz Remetinca gdje se nalazi od svibnja pod sumnjom da je prodajom jeftine struje šibenskom TLM-u oštetio HEP za 600 milijuna kuna, piše Večernji list.


Robert Ježić, predsjednik uprave Dioki d.d.

Prema nalogu o provođenju istrage, USKOK tereti Mravka i Mrljaka da su se od listopada 2008. do rujna 2009. godine i udružili s više osoba iz dvaju dioničarskih društava kojima je isporučivana struja po povlaštenim cijenama, te im je na taj način na štetu HEP-a pribavljena dobit od 6,3 milijuna kuna.

Večernji list neslužbeno doznaje da je zapravo riječ o tvrtkama iz Dioki grupe, u većinskom vlasništvu riječkog poduzetnika Roberta Ježića. Kako je USKOK u priopćenju naveo da se kriminalističko istraživanje nastavlja, to znači da bi osumnjičenih i privedenih u prostorije USKOK-a u ovom slučaju trebalo biti još.

USKOK Mravka također tereti da je jednom od poduzeća iz Dioki grupe bez odluke uprave HEP-a i protivno Statutu HEP-a ugovorio davanje zajma od 15 milijuna kuna s rokom vraćanja od 60 dana i s kamatom od 10,5 posto.

No, rok otplate višemilijunskog zajma je više puta produljivan zahvaljujući sklopljenom aneksu, pa je zajam tvrtka iz Diokija vratila tek 1. listopada 2009. godine.

U kakvom su trenutačno pravnom statusu Ježić i druge osobe iz Diokija koje su, prema informacijama koje smo neslužbeno dobili, bile upetljane u udruživanje s Mravkom i Mrljakom, u ovom trenutku nije još jasno.

Na upit novinara je li bio na ispitivanju u policiji te je li dobio poziv od USKOKA u slučaju Mravak, Ježić je odgovorio da su “njegovi ljudi iz Diokija prije dvadesetak dana bili na razgovoru u policiji”, kratko dodajući da je to sve. (večernji list/rd)

Previous articleKvarner kao ruska rivijera
Next articlePijani 48-godišnjak na autobusnoj stanici teško ozlijedio 23-godišnju poznanicu

1 COMMENT

  1. je to onaj što je jedan od donatora predsjedničke kampanje Ive Josipovića i prijatelj S. Linića koji mu je namjestio posao sa INA-om 2001 god.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here