Home Sport Ahmad propušta Jadranski derbi?

Ahmad propušta Jadranski derbi?

819
0

Ako je suditi po treningu koji su nogometaši »Hajduka« odradili u srijedu navečer novi trener Edoardo Reja već zna početnih jedanaest za nedjeljni jadranski derbi protiv »Rijeke« na Kantridi. Reja se ponajprije odlučio dosadašnji sustav igre »bijelih« (4-4-2) promijeniti na 3-4-2-1. Uz novi sustav igre idu i promjene u momčadi budući da od ovoga kola pravo nastupa imaju Ahmad i Anas Sharbini i obojica imaju zajamčeno mjesto u momčadi, a iz postave ispada kapetan Srđan Andrić, koji je u srazu s »Interom« ozlijedio desno koljeno, zbog čega je susret ranije okončao. Novi sustav Splićani će prezentirati u nedjelju navečer protiv »Rijeke«, u utakmici u kojoj bi »Hajduk« mogao zaigrati u sljedećem sastavu: Na vratima će biti Subašić, u zadnjem redu će igrati Smoje, Vejić i Maloča. Uloga desnog veznog igrača pomalo će nečekivano pripasti Jurici Buljatu, koji je u nekoliko navrata javno izražavao svoje nezadovoljstvom kada bi zaigrao na toj poziciji, a i svoje najbolje partije u »bijelom« dresu pružao je na poziciji desnog stopera. Uz Juricu Buljata stajat će Rubil, do njega Skoko, a uloga lijevog veznog igrača pripast će Šeriću. Ispred ove četvorice trebali bi zaigrati Ibričić (poludesno) i Anas Sharbini (polulijevo), dok bi u vršku napadao usamljen trebao biti Ahmad Sharbini. No, njegov je nastup za sada upitan, u srijedu se nakon treninga potužio na bol u aduktoru i lako je moguće da svoj debi za »Hajduk« ipak ne odradi na Kantridi.
– Osjetio sam bol u aduktoru, no do nedjeljne utakmice na Kantridi još ima dosta vremena i vjerujem da ću biti spreman za ogled s »Rijekom«. Bit će mi jako žao ako propustim utakmicu protiv momčadi u kojoj sam doživio tako mnogo lijepih trenutaka – kazao je Ahmad. No, ako i ne bude spreman na njegovo će mjesto uskočiti Ivan Rodić.
Inače, trener Reja je obavio razgovore s Darijom Jertecom i Marijanom Buljatom, igračima koje je bivša Uprava stavila u drugi plan nakon što nisu pristali na smanjenje godišnjih ugovora. Po svemu sudeći Marijan Buljat će biti vraćen u prvu momčad, čeka se još samo »zeleno svjetlo« predsjednika Joška Svaguše, koji je na predstavljanju novoga trenera najavio kadrovsku čistku u klubu, ali još uvijek nije povukao niti jedan konkretan potez. Naime, upitno je što će biti s dosadašnjim šefom struke Fredijem Fiorentinijem kojega Svaguša neće moći tek tako lako »istjerati« iz kluba, te sa sportskim direktorom Ivanom Buljanom. Obojica bi mogla biti raspoređena na neka druga radna mjesta u klubu, najvjerojatnije u omladinski pogon. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here