Home Vijesti Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

1379
0
bty
bty

S obzirom na oštru polemiku koja se razvila u medijima i na društvenim mrežama vezano uz slučajeve Platak, Fortica, te upravljanje upravnim i nadzornim odbori u Primorsko-goranskoj županiji u Akciji mladih su danas održali tiskovnu konferenciju kojom su imali potrebu još jednom jasno objasniti županijskim čelnicima i SDP-ovoj koaliciji da Akcija mladih nije na prodaju.

‘Akcija mladih nikada nije imala problem s prihvaćanjem odgovornosti, to se može jasno vidjeti na primjeru Općine Lovran gdje već u drugom mandatu imamo svog načelnika koji je evo npr. Proračunom za 2018. godinu nadmašio puno veće općine i gradove koji ga okružuju i gdje smo odgovornim vođenjem lokalne samouprave pokazali kako se preuzima odgovornost u upravlja. A s obzirom na to da Županu i SDP-ovoj koaliciji nije jasna razlika između prihvaćanja odgovornosti i političke prodaje probat ćemo još jednom objasniti isto.

Prihvaćanje odgovornosti je odgovorno upravljanje javnim sredstvima i resursima u skladu sa Zakonima i propisima isključivo u interesu građana. Nešto s čim se pohvaliti ne može tvrtka koja upravlja, između ostalog, Platkom a u vlasništvu je Primorsko-goranske županije. Radi se o tvrtki Goranski sportski centar d.o.o. u koju godišnje ide direktno više od 4 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije te još puno milijuna koji se troše na razvoj Platka i ostalih objekata s kojim upravlja GSC d.o.o. Slučaj koji se ovaj vikend na Platku desio s neočišćenim parkiralištem samo je jedan od mnogobrojnih propusta s kojima se ugrožavaju ne samo sredstva koja se pumpaju u projekt Platka već i sam projekt. Drago nam je da su nakon 24 satne prepiske na društvenim mrežama, umjesto daljnjeg manipuliranja podacima i rasprave konačno se odlučili ispričati svim građanima za napravljene propuste. I za sada neka rasprava o Platku ostane na ovom a o detaljima ćemo pričati na narednoj sjednici skupštine Primorsko-goranske županije.

A što je politička prodaja, to smo već nekoliko puta jasno pokušali objasniti…to je trgovina pozicijama i javnim novcem za bezuvjetnu podršku izvršnoj vlasti. Akcija mladih na to nikad nije pristala niti će pristati. To je način na koji funkcionira politika u cijeloj zemlji i način funkcioniranja koji nas je svih doveo na rub propasti. Podržati neki akt poput proračuna a da ga u tom trenutku niste niti vidjeli, niti sudjelovali u njegovoj pripremi za mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima za Akciju mladih je politička trgovina.

A dožupanu Borasu-Mandiću na izjavu da smo “mogli sjediti u nadzornim odborima ali nam je lakše ovako“ poručujemo da je lakše sjediti u nadzornim odborima za novčanu naknadu i odgovornost za čišćenje snijega (na skijalištu!) prebacivati na snijeg nego baviti se problemima građana i ukazivati na propuste bez političke trgovine kao što to čini Akcija mladih’ zaključuje se u izjavi za javnost Akcije mladih odaslanoj medijima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here