Vijesti

Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

bty

S obzirom na oštru polemiku koja se razvila u medijima i na društvenim mrežama vezano uz slučajeve Platak, Fortica, te upravljanje upravnim i nadzornim odbori u Primorsko-goranskoj županiji u Akciji mladih su danas održali tiskovnu konferenciju kojom su imali potrebu još jednom jasno objasniti županijskim čelnicima i SDP-ovoj koaliciji da Akcija mladih nije na prodaju.

‘Akcija mladih nikada nije imala problem s prihvaćanjem odgovornosti, to se može jasno vidjeti na primjeru Općine Lovran gdje već u drugom mandatu imamo svog načelnika koji je evo npr. Proračunom za 2018. godinu nadmašio puno veće općine i gradove koji ga okružuju i gdje smo odgovornim vođenjem lokalne samouprave pokazali kako se preuzima odgovornost u upravlja. A s obzirom na to da Županu i SDP-ovoj koaliciji nije jasna razlika između prihvaćanja odgovornosti i političke prodaje probat ćemo još jednom objasniti isto.

Prihvaćanje odgovornosti je odgovorno upravljanje javnim sredstvima i resursima u skladu sa Zakonima i propisima isključivo u interesu građana. Nešto s čim se pohvaliti ne može tvrtka koja upravlja, između ostalog, Platkom a u vlasništvu je Primorsko-goranske županije. Radi se o tvrtki Goranski sportski centar d.o.o. u koju godišnje ide direktno više od 4 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije te još puno milijuna koji se troše na razvoj Platka i ostalih objekata s kojim upravlja GSC d.o.o. Slučaj koji se ovaj vikend na Platku desio s neočišćenim parkiralištem samo je jedan od mnogobrojnih propusta s kojima se ugrožavaju ne samo sredstva koja se pumpaju u projekt Platka već i sam projekt. Drago nam je da su nakon 24 satne prepiske na društvenim mrežama, umjesto daljnjeg manipuliranja podacima i rasprave konačno se odlučili ispričati svim građanima za napravljene propuste. I za sada neka rasprava o Platku ostane na ovom a o detaljima ćemo pričati na narednoj sjednici skupštine Primorsko-goranske županije.

A što je politička prodaja, to smo već nekoliko puta jasno pokušali objasniti…to je trgovina pozicijama i javnim novcem za bezuvjetnu podršku izvršnoj vlasti. Akcija mladih na to nikad nije pristala niti će pristati. To je način na koji funkcionira politika u cijeloj zemlji i način funkcioniranja koji nas je svih doveo na rub propasti. Podržati neki akt poput proračuna a da ga u tom trenutku niste niti vidjeli, niti sudjelovali u njegovoj pripremi za mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima za Akciju mladih je politička trgovina.

A dožupanu Borasu-Mandiću na izjavu da smo “mogli sjediti u nadzornim odborima ali nam je lakše ovako“ poručujemo da je lakše sjediti u nadzornim odborima za novčanu naknadu i odgovornost za čišćenje snijega (na skijalištu!) prebacivati na snijeg nego baviti se problemima građana i ukazivati na propuste bez političke trgovine kao što to čini Akcija mladih’ zaključuje se u izjavi za javnost Akcije mladih odaslanoj medijima.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.