Vijesti

Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

Akcija mladih: Nemamo problema s prihvaćanjem odgovornosti

bty

S obzirom na oštru polemiku koja se razvila u medijima i na društvenim mrežama vezano uz slučajeve Platak, Fortica, te upravljanje upravnim i nadzornim odbori u Primorsko-goranskoj županiji u Akciji mladih su danas održali tiskovnu konferenciju kojom su imali potrebu još jednom jasno objasniti županijskim čelnicima i SDP-ovoj koaliciji da Akcija mladih nije na prodaju.

‘Akcija mladih nikada nije imala problem s prihvaćanjem odgovornosti, to se može jasno vidjeti na primjeru Općine Lovran gdje već u drugom mandatu imamo svog načelnika koji je evo npr. Proračunom za 2018. godinu nadmašio puno veće općine i gradove koji ga okružuju i gdje smo odgovornim vođenjem lokalne samouprave pokazali kako se preuzima odgovornost u upravlja. A s obzirom na to da Županu i SDP-ovoj koaliciji nije jasna razlika između prihvaćanja odgovornosti i političke prodaje probat ćemo još jednom objasniti isto.

Prihvaćanje odgovornosti je odgovorno upravljanje javnim sredstvima i resursima u skladu sa Zakonima i propisima isključivo u interesu građana. Nešto s čim se pohvaliti ne može tvrtka koja upravlja, između ostalog, Platkom a u vlasništvu je Primorsko-goranske županije. Radi se o tvrtki Goranski sportski centar d.o.o. u koju godišnje ide direktno više od 4 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije te još puno milijuna koji se troše na razvoj Platka i ostalih objekata s kojim upravlja GSC d.o.o. Slučaj koji se ovaj vikend na Platku desio s neočišćenim parkiralištem samo je jedan od mnogobrojnih propusta s kojima se ugrožavaju ne samo sredstva koja se pumpaju u projekt Platka već i sam projekt. Drago nam je da su nakon 24 satne prepiske na društvenim mrežama, umjesto daljnjeg manipuliranja podacima i rasprave konačno se odlučili ispričati svim građanima za napravljene propuste. I za sada neka rasprava o Platku ostane na ovom a o detaljima ćemo pričati na narednoj sjednici skupštine Primorsko-goranske županije.

A što je politička prodaja, to smo već nekoliko puta jasno pokušali objasniti…to je trgovina pozicijama i javnim novcem za bezuvjetnu podršku izvršnoj vlasti. Akcija mladih na to nikad nije pristala niti će pristati. To je način na koji funkcionira politika u cijeloj zemlji i način funkcioniranja koji nas je svih doveo na rub propasti. Podržati neki akt poput proračuna a da ga u tom trenutku niste niti vidjeli, niti sudjelovali u njegovoj pripremi za mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima za Akciju mladih je politička trgovina.

A dožupanu Borasu-Mandiću na izjavu da smo “mogli sjediti u nadzornim odborima ali nam je lakše ovako“ poručujemo da je lakše sjediti u nadzornim odborima za novčanu naknadu i odgovornost za čišćenje snijega (na skijalištu!) prebacivati na snijeg nego baviti se problemima građana i ukazivati na propuste bez političke trgovine kao što to čini Akcija mladih’ zaključuje se u izjavi za javnost Akcije mladih odaslanoj medijima.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.