Home Mozaik Ako ste plivali s lećama, sigurno ćete prestati: Ono što se...

Ako ste plivali s lećama, sigurno ćete prestati: Ono što se dogodilo ovoj ženi nije za svakoga (VIDEO)

389
0

Mnogi ljudi se zbog potrebe nošenja naočala ili leća radije odlučuju za leće. I zbog izgleda i zbog zdravlja. No, leće je puno teže održavati i vrlo je važno pravilno ih koristiti.

Oči su vrlo osjetljive kod svakog pojedinca, stoga je vrlo važno njegovati ih i pravilno održavati.

Na TikToku se pojavio snimak u kojem stručnjak objašnjava loše iskustvo žene koja nije pazila na leće i kupala se s njima.

Kao što znate, leće su vrlo osjetljive na vodu pa biste trebali izbjegavati kupanje s njima.

Naime, nije ih skidala tijekom kontakta s vodom i nakon određenog vremena u njezinu se oku razvio parazit, točnije ameba.

Stoga liječnik objašnjava da se ne radi ni o infekciji ni o bakteriji, već o parazitu koji voli vlagu i nastanjuje se na takvim mjestima.

@skingapore This was No. 1 on my 10 things I’ll never do & a lot of ppl were really upset 😂 with the exception of rare conditions like keratoconus, there is a very safe alternative available 🤓 regardless – observe good contact lens hygiene #skingapore #learningisfun #gpsamuel #doctorsamuel #doctorsoftiktok #tiktokdoctor #familymedicine #sgdoctor #singaporedoctor #singaporetiktok #tiktoksg #tiktokusa #contacts #contactlenses #blind #acanthamoeba #acanthamoebakeratitis #infection #tomdaley #@GP Samuel Should i Wear contact lenses ? Are dailies safer than monthlies ? #dailies #monthlies how to wear contact lenses safer ? Can i wear contacts in the shower ? #eye #ophthalmology #eyes #cornea #cornealtransplant #blind ♬ Horror train, horror piano, environmental sounds(1230537) – syummacha

Kada je shvatila ozbiljnost situacije obratila se liječniku gdje su joj prepisali lijekove kojima je izliječila ono što joj se dogodilo.

No, to joj nije pomoglo, pa su morali izvaditi oko na kojem se pojavila ameba.

Stoga budite oprezni ako koristite leće i održavajte ih onako kako su vam rekli stručnjaci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here