Home Vijesti Amir Muzur kandidat PGS-a i Liste za Rijeku za EU parlament

Amir Muzur kandidat PGS-a i Liste za Rijeku za EU parlament

1825
1

muzurkoalSljedećeg tjedna trebao bi biti potpisan sporazum između Liste za Rijeku i PGS-a kojim bi ove dvije stranke kandidirale Amira Muzura za zajedničkog kandidata na koalicijskoj listi Nacionalnog foruma, HSLS-a, PGS-a i Liste za Rijeku za Europski parlament. Iako je koalicija Partnerstva hrvatskog centra pod vodstvom dr Nikice Gabrića ponudila da na koalicijskoj listi budu predsjednici i PGS-a i Liste za Rijeku, u dvjema regionalnim strankama su se na ovaj način odlučili podršku koncentrirati jednom kandidatu koji je prihvatljiv objema stranama. Muzur će na Gabrićevoj koalicijskoj listi biti plasiran najvjerojatnije na 5. mjestu što znači da šansu za izbor u EU parlament ima jedino u slučaju da skupi preko 10 posto preferencijalnih glasova na koalicijskoj listi. To u slučaju koalicijske NF – HSLS – PGS – RI znači između 4 i 5 tisuća glasova što je teško dostižno ali ne i nemoguće s obzirom da je Muzura prošle godine na izborima za PGŽ župana zaokružilo preko 12 tisuća stanovnika Primorsko-goranske županije.

Prema istraživanjima javnog mnijenja koalicija Partnerstva hrvatskog centra jedna je od šest kandidacijskih lista koje imaju šanse za ulazak u EU parlament. Na listama SDP-ove ili HDZ-ove koalicije, Saveza za Hrvatsku, OraHa i Laburista ili nema kandidata iz Rijeke i regije ili nisu na ulaznim mjestima, pa bi kandidatura Amira Muzura ispred PGS-a i Liste za Rijeku mogla dodatno pojačati rejting centrističkoj koaliciji na području našeg grada i regije.

1 COMMENT

  1. Amir Muzur je kvalitetan kandidat našega kraja za parlament EU. Podržavam i pozivam da građani Rijeke i ovog našeg kraja daju glas g.Muzuru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here