Home Sport Ana Jelušić: Dugo nisam ovako skijala

Ana Jelušić: Dugo nisam ovako skijala

1168
0

Na tirolskom ledenjaku Rettenbachu iznad Söldena prvim će veleslalomom sezone skijašice sutra (9.30 sati) započeti novu sezonu Svjetskog kupa. Tradicionalno, na istoj stazi, samo ove godine s nešto manje snijega nego je to uobičajeno (doduše, prije dvije sezone otvorenje je otkazano jer snijega nije bilo uopće), Austrijanci su napravili dobar posao i najbolje skijašice svijeta imat će prave uvjete za start avanture koja završava finalom u ožujku, u švedskom Äreu.

Talijanka Karbon prošle je godine upravo u Söldenu započela fantastičnu seriju uzastopnih veleslalomskih pobjeda, a premijerna utrka uvijek ima tu neku posebnu težinu, jer su u igri ne samo bodovi, nego i svojevrstan prestiž. Biti najbolji na otvorenju znači da si dobro radio proteklih mjeseci po raznim ledenjacima, “argentinama, novim zelandima i čileima”.

Na subotnjoj utrci hrvatsko skijanje predstavljat će Ana Jelušić, na drugu natjecateljicu ionako nemamo pravo jer prošle sezone nitko nije osvojio u ovoj disciplini niti boda. Može li Ana takvu nezahvalnu poziciju Hrvatske u ženskom veleslalomu popraviti današnjim nastupom? Ako će biti brza i precizna kao na treninzima, može.

– Činjenica je da skijam bolje nego proteklih godina, a da li je to moj veliki povratak veleslalomu, disciplini koja mi je nekad bila najdraža, pitanje je. Nikakva obećanja, nikakve prognoze, ali bit ću sretna ako posao odradim na razini na kojoj sam to uspijevala proteklih dana i tjedana – gotovo preskromno najavila je svoj nastup 22-godišnja Riječanka.

Oprez je jasan, njezini FIS bodovi gurnut će je duboko, startat će onda kada će se neke natjecateljice već pripremati za nastup u drugoj vožnji. No, to je skijanje, nitko ti ne oprašta slabije rezultate i za nagradu dobiješ visoki startni broj.

Najbolji veleslalomaši svijeta nastupaju u nedjelju, nama će, naravno, posebno zanimljiv biti nastup Ivice Kostelića koji u četvrtak i petak nije trenirao, već se odmarao. (jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here