Home Vijesti Analitičari u šoku: Cijene u SAD-u odjednom počele padati!

Analitičari u šoku: Cijene u SAD-u odjednom počele padati!

374
0
Photo by Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/photo/tasty-cake-with-flag-on-bunch-of-paper-dollars-4386419/

Cijene goriva, plina, drvnih proizvoda, kukuruza i drugih sirovih proizvoda u SAD-u su drugi kvartal ove godine završile blizu ili čak na nižim cijenama nego krajem ožujka. Ovo je pobudilo nade da je inflacija dosegla svoj vrhunac i da slijedi stabilizacija.

Snižavanje cijene raznih sirovina kao što su kukuruz, pšenica, bakar povećao je nade da značajan izvor inflatornog pritiska u SAD-u počinje popuštati. Cijene prirodnog plina u SAD-u su porasle za 60 posto prije nego su kvartal zaključile s cijenom 3,9 posto manjom u odnosu na ožujak. Cijena sirove nafte u SAD je sa 120 dolara po barelu pala na oko 106 dolara.

Pšenica, kukuruz i soja su ovaj kvartal završili jeftinije nego u odnosu na kraj ožujka, cijena bakra je pala za 22 posto a drvene građe za 31 posto. Iako su cijene nekih sirovih materijala ostale velike, pojedini stručnjaci smatraju da je snižavanje cijena posljedica mjera koje su poduzele Federalne rezerve kako bi ograničile inflaciju, prenosi Wall Street Journal.

Previous articleSeks u troje uzrokovao masovnu tučnjavu u kojoj se tuklo šezdesetak ljudi: ‘Mlatili su se oko sat vremena!’ (VIDEO)
Next articleMiša Grof: ‘Vidoje je Nikolini kupio dijamant i luksuzni auto. Ona ga dala bratu, koji u životu ništa nije radio‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here