Home Najnovije ANKETA: Milanović ili Kolinda nakon HRT-ovog sučeljavanja?

ANKETA: Milanović ili Kolinda nakon HRT-ovog sučeljavanja?

123
1

Nakon što je HRT jedini organizirao sučeljavanje svih kandidata uoči prvog kruga predsjedničkih izbora, večeras su se na HRT-ovom Prvom programu sučelili su se Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. Oči nacije usmjerene su prema Grabar-Kitarović i Milanoviću jer se, barem ako je suditi prema nekim anketama, vodi mrtva trka između dvoje kandidata, a kako je do otvaranja biračkih mjesta u nedjelju ujutro ostalo manje od 60 sati, svaka izgovorena rečenica može biti presudna.

U jednoipolsatnoj debati kandidati su odgovarali na ukupno 40 pitanja, 20 pitanja svakom od kandidata na koja su odgovori mogli trajati jednu minutu. Isto tako imali su pravo replicirati na odgovor protukandidata. Na raspolaganju su imali 20 replika od pola minute i 20 odgovora na replike u trajanju od 20 sekundi.

Pitanja su bila podijeljena u nekoliko skupina, od gospodarstva i demografije, preko vanjske politike i predsjedničkih ovlasti, do nacionalne sigurnosti i borbe protiv korupcije. Naravno, bio je tu i set svjetonazorskih, ali i osobnih pitanja.

Tko je bio bolji u 2. HRT-vom sučeljavanju?

Previous articleJake snage Rijeke i PGŽ za Zorana Milanovića i pobjedu 5. siječnja!
Next articleLepinjica u Chelseau za 3,5 milijuna eura?

1 COMMENT

 1. Koliko se kod nas pridaje pažnja korupciji, a koliko lopovluku ?
  U sučeljavanju, po tom pitanju Zoran se očitao, za razliku od Kolinde, po kojoj korupcije kao da nema.
  U prvom sučeljavanju Zoran je u završnici govora spomenuo korupciju, a sada u drugom sučeljavanju spomenuo je korupciju u samom uvodnom govoru izjavom:“ Borit ću se protiv POČASTI koja obuzima Hrvatsku, i s kojom svi polako gubimo a to je KORUPCIJA, koju često nazivamo tako da se malo uspava, a radi se u stvari o jednom grubom LOPOVLUKU otimanju tuđega, posebno kada se to radi u javnoj sferi…“
  Slikovito rečeno Zoran je kazao:
  – POŠAST, koju nazivamo KORUPCIJA a kako bi je malo uspavali, u stvari je grubi LOPOVLUK i otimanje tuđeg.
  Dakle, Zoran sam eufemizmom ublažava korupciju. Što svjesno što nesvjesno poistovjećuje pojam korupcija s pojmovima lopovluk i pljačka.
  Kod nas na djelu je i korupcija i lopovluk i pljačka. Po definiciji korupcija je:
  1. davanje novca ili drugih materijalnih dobara, privilegija i sl., s namjerom da primatelj čini ili djeluje po želji onoga koji daje, podmićivanje, ob. državnih službenika i drugih osoba na utjecajnim položajima,
  2. korištenje vlastitog društvenog položaja (funkcije) da bi se prisvojile ili kome omogućile neke protupropisne privilegije i/ili materijalna dobit.
  Po definiciji lopov, odnosno lopovluk, je: onaj koji krade, onaj koji to čini tajno i bez upotrebe sile; kradljivac, tat, varalica..
  Po definiciji pljačka je: otimanje tuđe imovine; grabež, otimačina, krađa.
  Dok još po policijskim statističkim izvješćima možemo saznati koliko kod nas ima lopovluka i pljačke, dotle po pitanju korupcije imamo samo tek nekoliko slučajeva, pa je Zoranova izjava o pošasti kontradiktorna, jer po definiciji, pošast je epidemija, odnosno nesreća koja se širi.
  Rezime: Ispada da se u javnosti korupciji pridaje veći značaj nego što ga zaslužuje. Netko tu laže…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here