Home Vijesti Antivakseri napali konobaricu u kafiću ‘Prebit ću te od batina’, Vlasnica: ‘Ovakve...

Antivakseri napali konobaricu u kafiću ‘Prebit ću te od batina’, Vlasnica: ‘Ovakve se situacije događaju svaki dan’

6
0
Foto: il fatto quotidiano

Trenuci napetosti u rimskom kafiću “075” blizu antičkog hipodroma Circus Maximusa gdje je u subotu održan antivakserski prosvjed “Milijun na trgu u Rimu”.

Manja skupina prosvjednika odbila je pokazati covid putovnicu na ulazu u kafić te je počeo sukob s vlasnicom lokala Isabellom Massaccesi koju je prosvjednik vulgarno vrijeđao do te mjere da je svukao hlače. Nastalo je prepiranje koju su prekinuli policajci u civilu koji su brzo intervenirali i identificirali prisutne.

Neću podnijeti tužbu jer bi onda po cijele dane trebala pisati tužbe – kaže Isabella Massaccesi za novinsku agenciju ANSA – oni već godinu i pol održavaju prosvjede tu u centru Rima i dolaze u naš kafić bez maske ili ne žele pokazati covid putovnicu. Ljute se na nas male poduzetnike koji po zakonu moramo tražiti covid putovnicu”.

Za kraj zaključuje:

“Ovakve se situacije dešavaju svaki dan, antivakseri provociraju i traže priliku za sukob. Ovakve scene i glumatanja antivaksera ne vidim na primjer u supermarketima gdje je propisano da moraju nositi maske. Često nam dolaze i ljudi koji nose krivotvorene liječničke potvrde u kojima piše da osoba ne mora nositi maske jer je alergična na tkaninu ili asmatična. Agresivnost koju takvi pojedinci pokazuju na ovakvim primjerima je potpuno nepotrebna jer konobari ili vlasnici kafića žele samo raditi, moj dojam je da oni samo pokazuju silu protiv malih ljudi”. (Il fatto quotidiano, Virgilio)

Link na originalni članak

Link na video

Previous articleOtkrila da je dečko vara i otišla u osvetnički pohod. Malo se preračunala pa završila u vijestima
Next articleMedvjedi im upali u dvorište i – okupali se u bazenu! Snimka postala viralna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here