Home Vijesti Antolović: Pročelnika nisam izudarao nego povukao za nos

Antolović: Pročelnika nisam izudarao nego povukao za nos

1813
1

Nakon jučerašnjeg incidenta, javnosti se obratio Mićo Antolović sa zahtjevom za ispravkom infoprmacija objavljenih u medijima. Njegovo obraćanje objavljujemo u cjelosti:

Ispravak:

Pročelnika Šarara nisam šakama izudarao, već ga povukao za nos te mu dlanom prilijepio jednu laganu tkz.”čelenku”.
To zbog njegovog bezobraznog i omalovažavajućeg odgovora na moju žalbu što mi projekt riječke kandidature za europsku metropolu kulture ne zna reći zašto su dva moja projekta prihvatili a druge po meni bolje nisu, a što ukazuje na diletantizam i šarlatanstvo u vođenju tog projekta.

2. Intendante Frljića& Blaževića (F&B) nisam gađao kamenjem od njih za tu svrhu ponuđenim i pripremljenim, već sam jedan kamen bacio u pod iz protesta što nisu htjeli više dati mikrofon, već nudili da ih se gađa kamenjem !???
Ostala kamenja njihova i pomidore sam prosuo po podu, baš ta ih netko ne dograbi kad je eskaliralo i da stvar ne poprimi tragičan slijed, a koji su F&B prizivali, pozivom da ih se gađa.

3. Nisam bio dio protesta ovog dijela branitelja, a ono zbog čega sam protestirao uspio sam polovično reći u minuti, ali Novi List to ne prenosi, a niti ja ne mislim putem Novog Lista to objašnjavati javnosti jer ni ranije te novine nisu bile zainteresirane da čitateljima predoče stvarni sadržaj nečega u Rijeci.
Ukazao sam da je Rijeka leglo suvremenog fašizma u svojoj temeljnoj osnovi u vidu korupcije, nepotizma, kriminala, ucjena, strahovlade,…. da je Rijeka i nekropola kulture, npr. s knjigama opasnim po život koje u gradskoj knjižnici padaju na radnike jer gradska vlast, ne želi useliti knjižnicu u svoj veliki besplatni prostor već ucjenjivala državu i iznuđivala 24 miliona eura za novu zgradu, a nepotrebno.

4. Slažem se s F&B govorenjem o određenom hrvatskom fašizmu, ali ovdje su F&B izazivali branitelje i druge neistomišljenike, unaprijed ih pozivajući da ih gađaju, osigurali im rekvizite za to a što je negativno provociranje, omalovažavanje i vrijeđanje te skupine ljudi.
Drsko i bezobrazno su odgovarali na njihovu ljutnju, čak i plač a poslali su i harlekina da se unosi u lice neistomišljenicima i da se sprda sa njima !!!
Nimalo nisu osjetili trenutak tog vida kazališta kad događaji sami počmu stvarati sadržaj, nisu dopustili dijalog.
Nisu dopustili ni od njih, vidimo, samo demagoški proklamirano “Kazalište narodu”
Očito samo “Kazalište samo uhljebonarodu Obersnelovom”

5. Na koncu točno kažu F&B da se pokazalo stanje društva ali to u suprotnom smislu od onog što oni misle.
F&B prežvakavaju već viđenu temu dok o stvarnom aktualnom fažizmu u svom gradu, gore opisanom, neće dati govoriti.
Nisu neistomišljenicima htjeli baš dati mikrofon, dok su im nudili kamenje i kalašnjikove !
Pa onda kao što Ceca ima lijepu pjesmu “Ponuđen kao počašćen”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here