Home Vijesti Šarar: Hejterska kultura se prelijeva iz virtualnog u fizički prostor

Šarar: Hejterska kultura se prelijeva iz virtualnog u fizički prostor

1499
0

Riječki pročelnik za kulturu Ivan Šarar jutros je primorsko-goranskoj policiji dao iskaz o sinoćnjem incidentu kada ga je fizički napao Mićo Antolović na otvorenju Riječkih ljetnih noći.

Incident treba odvojiti od performansa “Otkaz Frljiću i Blaževiću”, rekao je danas novinarima Ivan Šarar. “Performans Frljića i Blaževića sastojao se od čitanja isključivo tuđih poruka mržnje uperenih prema njima. Bilo je očito koliko prisutnost takvih izgovorenih poruka u javnom prostoru stvara ogromnu tenziju. Mislim da je Miću Antolovića ta tenzija ponijela i on je osjetio potrebu da se samnom obračuna,” rekao je Šarar i precizirao da ga Antolović nije udario nego dva puta snažno gurnuo u glavu i verbalno uvrijedio suprugu.

“Mislim da je krajnje vrijeme da se sve bitne instance, a tu mislim prvo na medijske kuće, odrede prema načinu na koji omogućavaju količinu mržnje u svojim, prvenstveno internetskim prostorima. Jer je više nego evidentno da se ta, popularno nazvana, hejterska kultura počela iz virtualnog prostora prelijevati u fizički. Vrijeme je da se naši mediji uozbilje i mislim da ovom što se počelo dešavati treba stati na kraj,” rekao je, među ostalim, Šarar.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here