Home Vijesti Kaos na otvaranju Riječkih ljetnih noći: Branitelji jajima gađali Frljića, Antolović ošamario...

Kaos na otvaranju Riječkih ljetnih noći: Branitelji jajima gađali Frljića, Antolović ošamario Šarara (VIDEO)

2776
2

Uoči otvorenja Riječkih ljetnih noći ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca održan je performans Olivera Frljića i Marina Blaževića kao odgovor Facebook grupi “Otkaz Frljiću i Blaževiću”.

Ako to već nisu učinili na internetu, stotinjak okupljenih moglo se uvjeriti u govor mržnje koji se koristi na toj Facebook grupi jer su Frljić i Blažević tijekom svog performansa iz podebljih “knjiga” isprintanih objava čitali odabrane postove. Na jednom od stolova publici su ponudili rajčice i kamenje, te kalašnjikove uz objašnjenje da bismo sami trebali znati što s tim činiti.

Rekvizita se ispostavila suvišnom jer je manji dio okupljenih sa sobom donio pakete s kokošjim jajima. Počelo je uzvicima odobravanja na dijelove teksta u kojima se traži Frljićev odlazak “odakle je došao”, nastavilo je prilaženjem stolu za kojem su sjedili izvođači, uzimanjem mikrofona i galamom, palo je i nekoliko šamara, a Mićo Antolović ošamario je i pročelnika riječkog gradskog Odjela za kulturu Ivana Šarara koji je sjedio u publici. Tek onda poletjelo je i nekoliko jaja. (Radio Rijeka)

foto: andrej turina

2 COMMENTS

  1. ovo sto se događa je van svake pameti. ljudi ne zele shvatiti, ili pak za to nemaju mogucnosti. ipak, i dalje infantino, kao pubertetlije, nastoje biti u pravu samo jer, naprosto, oni to jesu. a nisu. njima nece pomoci ni eoni sve dok prolaze slijepi pored svega, nazalost, njima tako sporednog.
    o empatiji da i ne govorim. nebitno, ali ono sto jest bitno to je ono sto nazivamo nasiljem, kulturocidom ii fasizmom.
    SF-SN!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here