Home Sport Arch pobjednik Red Bull Air Race utrke u Rovinju

Arch pobjednik Red Bull Air Race utrke u Rovinju

1044
0

Hannes Arch (AUT) - ActionHannes Arch pobjednik je prve Red Bull Air Race utrke u Hrvatskoj. Nakon pobjede u subotnjim kvalifkacijama, Austrijanac se u nedjeljnom finalu zasluženo domogao najviše stepenice postolja.

Drugi u Rovinju bio je pobjednik utrke iz Abu Dhabija i aktualni svjetski prvak Paul Bonhomme, dok je na trećem mjestu završio Japanac Yoshi Muroya kojemu je prije uspjeha u Rovinju najbolji plasman bio 6. mjesto.

Arch je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za pobjedu, a u Rovinju je imao mnoštvo navijača koji su iz Austrije došli u velikom broju. Podršku je vrlo dobro iskoristio i pred publikom se predstavio u najboljem svjetlu.

Svi su piloti naglasili kako je ovo jedna od najtežih staza dosad, ali ujedno i najatrkativnija za publiku s obzirom da se letjelo vrlo blizu obali i tribinama.

„Mi smo piloti, željeli bismo pobijediti na svakoj utrci. Bilo je puno pritiska. Prijatelji, obitelj, navijači koji su došli iz Austrije…nije bilo lako. Lakše mi je letjeti bez pritisaka. U Abu Dhabiju je bilo puno lakše. Međutim, Hrvatska je susjedna zemlja i bila mi je želja pobijediti ovdje. Utrka je bila jako teška. Tražio sam samopouzdanje i pravu putanju. Pravila su se sada promijenila, svaka se greška skupo plaća. Novi sistem je zanimljiviji i uzbudljiviji. Sada oslučuju desetinke. Svaki udarac u pilon baca vas daleko natrag. Međutim, sada je najvažnije da je svaka utrka sigurnija i atraktivnija, izjavio je novinarima nakon utrke Hannes Arch.

Yoshihide Muroya ostvario je najbolji plasman dosad. Nakon utrke je kazao kako ispočetka nije očekivao puno, no kako je natjecanje odmicalo shvatio je da se mora ozbiljno utrkivati, što mu je u Rovinju donijelo treće mjesto i pobjedničko postolje. Izjavio je kako se nada će mu to postati navika.

Paul Bonhomme je prvo mjesto izgubio za samo osam stotinki sekunde.

„Pitao sam se što se u životu može dogoditi u osam stotinki sekunde. Može se izgubiti Red Bull Air Race! Staza je bila iznimno teška. Kod prvog udarca u pilon svima nam je bilo jasno da neće biti lako. Tražio sam pravu putanju i našao je.”

Utrka u Rovinju ostat će zapamćena kao jedna od najljepših lokacija u povijesti, ali i kao ona s najtežom stazom u povijesti. Broj udaraca u pilone možda je bio najveći dosad.

Nakon dvije ovosezonske utrke Red Bull Air Race svjetskog prvenstva Arch i Bonhomme imaju po 21 bod. Sljedeća postaja je Malezija, a utrka u Putrajayi na rasporedu je 17. i 18. svibnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here