Home Vijesti Barikade na Kosovu, čuju se sirene; prosvjednici pucali na kosovsku policiju

Barikade na Kosovu, čuju se sirene; prosvjednici pucali na kosovsku policiju

91
0

“Po Vučićevom izravnom nalogu, ilegalne strukture Srbije na Kosovu su postavile barikade na nekim cestama na sjeveru. Ovo je očigledan pokušaj potkopavanja vladavine prava na Kosovu. Vučić snosi punu odgovornost za bilo kakvu eskalaciju situacije na terenu. Neće uspjeti”, tvitao je Blerim Vela, šef ureda predsjednika Kosova.

Kosovo od 1. kolovoza uvodi zabranu ulaska na svoj teritorij lica s identifikacijskim iskaznicama Srbije i umjesto toga izdat će tromjesečni “ulazno-izlazni dokument”.

Zabranjuje se i korištenje registarskih oznaka KM (Kosovska Mitrovica) izdanih u Srbiji za gradove na sjeveru Kosova, bivše srbijanske pokrajine koja je 2008. proglasila neovisnost koju Beograd ne priznaje. Riječ je o recipročnim mjerama jer Srbija već 11 godina ne dopušta ulazak građanima Kosova s ​​kosovskim dokumentima, nego im izdaje posebne dozvole.

Kosovska policija je priopćila je da su granični prijelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički promet i vozila zbog blokade prometnica u pravcu ovih prijelaza.

„Obavještavaju se svi građani da za promet koriste druge granične prijelaze“, navodi se u priopćenju koje je objavljeno na službenoj Facebook stranici policije.

Previous articleZastupnik Vućićeve stranke: Srbija će morati krenuti u “denacifikaciju Balkana”.
Next articleNestala četiri nizozemska turista na Pagu, traži ih pripadnici HGSS-a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here