Home Mozaik Beba primljena s bolovima u trbuhu: ono što su doktori pronašli je...

Beba primljena s bolovima u trbuhu: ono što su doktori pronašli je nevjerojatna rijetkost

225
0

Obitelj koja je svoju bebu odvezla u bolnicu s bolovima u trbuhu ostala je zapanjena nakon što im je rečeno da njihova djevojčica u sebi krije nerođenog blizanca.

Liječnici su pretpostavljali da uklanjaju tumor želuca sve dok nisu otkrili izraslinu na trbuhu desetomjesečnog djeteta, za koju se pokazalo da je fetus. Rijedak slučaj, poznat kao fetus u fetusu, zbunio je liječnike u bolnici u Sadiqabadu u Pakistanu nakon što je neimenovana djevojka prvo podvrgnuta ultrazvuku prije operacije.

Doktori su objasnili da su mislili da beba pati od ascitesa, što je stanje koje uzrokuje nakupljanje tekućine u dijelovima abdomena.

  • Kad je operacija krenula, činilo se da sve ide prema očekivanjima. Međutim, nakon dva sata pojavilo se nevjerojatno otkriće nakon uklanjanja tumora iz želuca ove djevojke – objasnio je kirurg Mushtaq Ahmed.

Šokantan slučaj, često nazivan sindromom “nestalog blizanca”, otkrio je da je djevojčica imala nerazvijenog blizanca u trbuhu.

Kako prenosi “The Sun”, njen otac je potvrdio da je djevojčica i prije bila na liječenju jer je od rođenja imala bolove u trbuhu. Međutim, budući da nijedan od tretmana nije riješio njezinu misterioznu bol, obitelj ju je odlučila odvesti u bolnicu.

Ovo se stanje javlja samo kod jednog od 500 000 rođenih.

  • Ovaj fenomen, poznat kao fetus u fetusu, uključuje razvoj blizanaca gdje jedan fetus raste unutar tijela drugog. To se događa jednom od milijun pojedinaca. Uzorak je poslan u laboratorij na daljnje sveobuhvatno ispitivanje – objasnio je kirurg.

Proces se, pojednostavljeno rečeno, odnosi na blizance kod kojih se jedno dijete razvija u majčinoj utrobi, dok se drugo razvija u želucu fetusa.

  • Sam operativni zahvat bio je vrlo kompliciran, a primarni cilj je bio sačuvati život djevojčice. Zahvalni smo na božanskoj intervenciji koja je dovela do našeg trijumfa – naglasio je kirurg koji je potvrdio da je bebino stanje sada stabilno.
Previous articleVenecija će turistima naplaćivati ulaz u grad
Next articleŽenu koja je prijavila da su je silovali policajci žene vrijeđale na ulici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here