Home Vijesti Belgija želi vratiti Hrvatskoj nestale rukometaše Burundija: ‘Vaša su odgovornost’

Belgija želi vratiti Hrvatskoj nestale rukometaše Burundija: ‘Vaša su odgovornost’

175
1

Nastavlja se priča o “nestalim” mladim rukometašima Burundija, koji su nakon što im se izgubio trag u Hrvatskoj pronađeni u – Belgiji.

Nestanak deset rukometaša prijavljen je sredinom kolovoza za vrijeme Svjetskog prvenstva juniora u Rijeci, a sada su se o svemu oglasile vlasti Belgije, gdje su se “nestali” rukometaši ukazali.

Veći dio ekipe rukometaša došao je u Belgiju i ondje zatražio azil, izvijestila je državna tajnica za azil i migracije Nicole de Moor.

Ona smatra da su rukometaši odgovornost Hrvatske.

“Ne mogu govoriti o individualnim slučajevima, no mnogi od ovih državljana Burundija su odgovornost Hrvatske. To je slučaj i kada se nekome izdaje viza za sudjelovanje u sportskim natjecanjima”, rekla je belgijska državna tajnica, prenose belgijski mediji.

Kazala je da su belgijske službe u kontaktu s hrvatskima kako bi se organizirao povratak državljana Burundija u Hrvatsku. No, kako se čini, preduvjet povratka je da su punoljetni, što bi moglo predstavljati problem jer značajan dio rukometaša ima 17 godina prema službenim dokumentima.

“Ovaj tranzit tražitelja azila u različite europske zemlje upravo je ono što nije u redu s europskom politikom azila”, rekla je još državna tajnica Nicole de Moor.

Kako prenosi Sud Ouest, mreža smještaja podnositelja azila trenutno je u Belgiji toliko zasićena da više ne prihvaćaju samce kako bi bilo više mjesta za obitelji s djecom, a Belgija trenutno traži bolju raspodjelu tražitelja azila među zemljama članicama.

Previous articleJe li vam ovo normalno? Razlog zašto je napustila muža svima je bizaran, a ona je zbog toga napravila kaos
Next articleOdgajateljica u Zagrebu dječaku (4) lijepila selotejp na usta. Ostaje na poslu

1 COMMENT

  1. E lekarite,druzite naši,će ipak dođete u rvacki pasivni krajevi…vo Banovinata,Likata i Zagorata…leleeeee i kukuuuu…će vam Beroša meće lepljivu traku na ustata…🤐😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here