Home Najnovije Beljak poručio Pernaru: Ivane, prešao si granicu. Potraži liječničku pomoć

Beljak poručio Pernaru: Ivane, prešao si granicu. Potraži liječničku pomoć

80
0

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i saborski zastupnik Krešo Beljak je u objavi na Facebooku kritizirao postupke Ivana Pernara. Podsjetimo, Pernar se pohvalio da je u nekoliko navrata prijavio četiri hrvatska para protiv kojih se u Zambiji vodi sudski postupak zbog sumnje na trgovinu djecom. Pernar je također na društvenim mrežama podijelio mail i poruke koje je slao zambijskim vlastima i policiji.

Pernarovi postupci su izazvali podijeljene reakcije javnosti, a pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je jučer najavila da će ga kazneno prijaviti za zločin iz mržnje. Beljak je svoja razmišljanja o Pernarovim istupima podijelio u objavi pod naslovom “Ivane, sad si prešao granicu. Vrijeme je da potražiš liječničku pomoć”.

“Iskreno, ne razumijem transrodne osobe, a niti se trudim razumjeti ih. Možda sam prestar pa me ta tematika niti ne zanima previše. Ali, kako ja to stvarno ne razumijem, ne mogu si dopustiti onda niti napadati ih, a posebno ne osuđivati ih zbog toga”, napisao je Beljak.

“Mogu ih dakle, jedino braniti od ovakvih gnjusnih izjava, poteza, drukanja ili od čega već što je napravio Ivan Pernar, a što može rezultirati njihovim teškim progonom ili nedajbože smaknućem u zemlji gdje ljude još uvijek ubijaju radi spolne (ili rodne) orijentacije”, dodao je.

“Neću vrijeđati niti jednu zemlju, ali smrtna kazna za homoseksualce je u Europi zadnji puta zakonski bila propisana za vrijeme Hitlera”, istaknuo je.

“Ako su napravili neko kazneno djelo koje je u civiliziranom svijetu kažnjivo (opet isprike Africi generalno, ali zakonsko ubijanje gay ili transrodnih osoba je barbarizam, a ne civilizacija), neka odgovaraju. Ali neka odgovaraju pred hrvatskim (europskim) sudovima, ma kakvi oni bili, a naša diplomacija mora inzistirati da ih se što prije “izruči” njihovoj domovini. Hrvatskoj”, smatra Beljak.

“Gdje su nam sad saveznici, Amerika i ostale velesile? Neka pomognu našoj diplomaciji, kad već nije sposobna svoje ljude dovesti doma. Vratimo se na Ivana Pernara. Koliko ga poznajem, njemu je nasilje strano, nije se fizički branio niti kada su ga iznosili iz Sabora, niti kad su ga nosili s “deložacija”, niti sam ikada čuo da je javno zagovarao nečije smaknuće”, tvrdi Beljak.

“Niti se sada ogradio ili ispričao zbog toga što je ljude doveo u situaciju opasnu po njihove živote, nego nastavlja dalje u duhu pomahnitalog ekstremista. Znači, jedini moj zaključak je da Ivan trenutno nije dobro i da je vrijeme da potraži liječničku pomoć. Ili da to netko drugi potraži za njega”, zaključio je šef HSS-a.

Previous articlePotres u Rumunjskoj izazvao paniku u Srbiji: ‘Svi smo istrčali na ulice’
Next articleVIDEO: Čuo je čudan zvuk s tavana, a onda je iz njega počeo puzati pravi horor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here