Home Vijesti Bešker: Kajin diskvalificirao talijansku manjinu, a SDP ga prešutno podržao

Bešker: Kajin diskvalificirao talijansku manjinu, a SDP ga prešutno podržao

736
0

I u Hrvatskoj, gdje se političari nabacuju svakojakim etiketama i gdje je difamacija političkog protivnika uobičajena praksa, čak i u pobožnom štivu, ipak je svojevrstan presedan izjava Damira Kajina, samostalnog kandidata za istarskog župana sa SDP-ovom podrškom, da mu se, kad čita ili sluša Furija Radina, čini kao da sluša Mussolinija, piše u svojoj kolumni dopisnik Jutarnjeg lista iz Rima Inoslav Bešker.

Dakle, tvrdi taj hrvatski zastupnik, nema razlike između javnih istupanja Benita Mussolinija, osnivača talijanskog fašizma, ratnog zločinca, masovnog ubojice, zatiratelja Slavena i Etiopljana, i Furija Radina, predsjednika Talijanske unije, zastupnika talijanske manjine u Saboru

Ako Kajin zaista misli to što je rekao, onda je iz istih stopa morao potrčati do državnog odvjetnika i prijaviti tog pronositelja krajnje zločinačkih ideja, kojeg dosad u Saboru nitko nije otkrio, osim Kajina, nakon dvodecenijskoga oštrog promatranja.

Mislio ili ne mislio, Kajin je objektivno ocrnio etničku zajednicu Talijana, dakle i u Istri, insinuirajući da je za predsjednika izabrala, te da u Sabor dva desetljeća konstantno bira Mussolinijeva dvojnika, i to u veoma visoku postotku. Ukratko – Kajin je implicitno optužio svu preostalu talijansku manjinu da je fašistička. To se nisu usuđivali izustiti ni krajnji staljinisti, ako su tako i mislili. Toliko o Kajinu, koji se u predizborne svrhe latio iste one retorike kojom neki drugi, zna se, sve Srbe, mirno svrstavaju u četnike.

Još gori je muk SDP-a, koji odbija komentirati tu ideološku diskvalifikaciju manjine iz usta njezina kandidata za župana, pa se oglušila i na naše opetovane upite. Milanovićeva stranka je time, prešutno, podržala tvrdnju svoga kandidata da predsjednik saborskog Odbora za manjinska i ljudska prava djeluje s fašističkih pozicija. A to onda govori i o većini koja ga je izabrala, zaključuje Bešker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here