Home Biznis Bitcoin izgubio gotovo trećinu svoje vrijednosti!

Bitcoin izgubio gotovo trećinu svoje vrijednosti!

8
0

U tijeku je nova “korekcija” na tržištu kriptovaluta.

Bitcoin je u subotu izgubio petinu svoje vrijednosti a rasprodano je gotovo milijardu dolara vrijednosti svih kriptovaluta.

Čini se da je sve potaknuto makroekonomskom neizvjesnošću uslijed nesigurnosti oko omikron varijante COVID-19 a kada je odjednom prodaja počela nastala je lavina rasprodaje u želji investitora da profitiraju na dosadašnjem povijesnom rastu vrijednosti kriptovaluta.

U jednom trenutku je vrijednost pala na 46.583 dolara/BTC. U odnosu na povijesnu visoku vrijednost iz 10.11. ove godine, kada se bitcoinom u jednom trenutku trgovalo po cijeni većoj od 69.000 dolara/BTC, vrijednost je pala za trećinu.

Na temelju platforme podataka o kriptovalutama Coingecko, tržišna kapitalizacija 11.392 vrsta kriptovaluta koje prati pala je za gotovo 15%, na 2,34 bilijuna dolara.

Ta je vrijednost nakratko prešla 3 bilijuna dolara prošlog mjeseca, kada je bitcoin dosegao rekordnih 69.000 dolara/BTC.

Tržišna kapitalizacija kriptovaluta označava ukupnu vrijednost svih vrsta kriptovaluta izraženu u dolarima tj. ukupna količina svih kriptovaluta x cijena u dolarima po svakoj kriptovaluti.

Danas se bitcoin stabilizirao na 48.000 – 49.000 dolara/BTC, javlja index.hr.

Previous articleĆiro u velikom intervjuu otkrio svog favorita za novog trenera Dinama; dotakao se današnjeg velikog derbija, ali i što mu je rekao Franjo Tuđman te što misli o Zdravku Mamiću
Next articleGojo izgubio od Rubljova, Hrvatskoj treba Čilićeva pobjeda!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here