Vijesti

Blečić: Autotrolej u probleme dovela serija pogrešnih odluka

Blečić: Autotrolej u probleme dovela serija pogrešnih odluka

This image has an empty alt attribute; its file name is pant2.jpg

O problemima s Autotrolejom danas su govorili predstavnici Liste za Rijeku. Član nadzornog odbora stranke Predrag Blečić smatra kako je problema bilo i ranijih godina ali oni pravi započeli su sa dolaskom Željka Smojvera na mjesto direktora kompanije

– Upravo je u njegovom mandatu donešeno niz krivih odluka koje su utjecale na današnje stanje u KD Autroleju. Odustalo se od tipizacije voznog parka (MAN, Mercedes, Iveco …) što je osnovni preduvjet za uspješnu ekonomiku poslovanja. Promijenjen je načina i vođenje održavanje voznog parka (outsourcing) dakle odluka koja dovodi u pitanje kvalitet izvršenih radova, osposobljenost i educiranost djelatnika, opremljenost radionica širina obuhvata kao i primjena inovativnih rješenja. Pogrešno je primjenjen način vođenja javne nabave (prazna skladišta rezervnih dijelova). Kod malo većih zahvata autobusi znaju biti van funkcije po nekoliko mjeseci što u daljnjem toku stvari uzrokuje dosta velike financijske štete, navodi Blečić koji smatra i kako je potpuno zapostavljena politika ljudskih resursa u tvrtki.

– Dok uprava društva skraćuje ili ukida linije smanjuje broj polazaka gradskih autobusa i muku muči s nedovoljnim brojem vozača Autotrolej obavlja usluge komercijalnog prijevoza ovdje mislimo na otok Pag (Zrče) što je po nama u skladu sa registracijom društva ali te usluge bi trebalo obavljati isključivo preko subote i nedjelje kada su zbog smanjenja broja putnika ukinute određene liniji i reduciran vozni redovi ali nikako u dužem vremenskom periodu, zaključio je Blečić koji je iznio i više prijedloga rješenja aktualne situacije:

• Imenovanje sanacijskog upravitelja kojemu bi zadatak trebao izrada programa radi uspostave tehničkih i financijskih riješenja kao i rješenja ljudskih resursa, a koja rješenja bi za cilj trebala imati prevladavanje sadašnje vrlo složene situacije u društvu.
• Uključivanje članova svih političkih opcija u nadzorna tijela društva u cilju kontrole provedbe zacrtanih programa rješenja, zadanih rokova za iste kao i praćenje financijskih tokova.
• Raspisivanje koncesije ili javne nabave za kompanije koje mogu svojim resursima osigurati punjenje i opremanje skladišta rezervnih dijelova.
• Izrada projekta financijske uštede poslovanja društva, odvajanjem poslovanja gradskog i međugradskog prijevoza putnika.
• Stimulacija korištenja javnog prijevoza u odnosu na osobne automobile prilikom dolaska u centar grada
• Postupan prelazak na autobuse na struju

Član Savjeta Liste za Rijeku i predsjednik MO Kantrida Milan Popadić osvrnuo se na neprihvatljive korekcije voznog reda koje su naselje Marčeljeva Draga odsjekle od centra grada. Vijeće mjesnog odbora je zbog toga zatražilo hitan sastanak s direktorom Autotroleja i pročelnicom za komunalni sustav Irenom Miličević kako bi se iznašlo rješenje za ovu situaciju kopja utiče na velik broj građana.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Rijeka PLUS je problem

    February 5, 2019 at 12:10

    riječka posla, automehaničar autotroleja obavi servis a onda riječki holding pošalje fakturu Autotroleju koji onda plati servis i novac ode iz autotroleja u “negdje”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.