Vijesti

Blečić: Autotrolej u probleme dovela serija pogrešnih odluka

Blečić: Autotrolej u probleme dovela serija pogrešnih odluka

This image has an empty alt attribute; its file name is pant2.jpg

O problemima s Autotrolejom danas su govorili predstavnici Liste za Rijeku. Član nadzornog odbora stranke Predrag Blečić smatra kako je problema bilo i ranijih godina ali oni pravi započeli su sa dolaskom Željka Smojvera na mjesto direktora kompanije

– Upravo je u njegovom mandatu donešeno niz krivih odluka koje su utjecale na današnje stanje u KD Autroleju. Odustalo se od tipizacije voznog parka (MAN, Mercedes, Iveco …) što je osnovni preduvjet za uspješnu ekonomiku poslovanja. Promijenjen je načina i vođenje održavanje voznog parka (outsourcing) dakle odluka koja dovodi u pitanje kvalitet izvršenih radova, osposobljenost i educiranost djelatnika, opremljenost radionica širina obuhvata kao i primjena inovativnih rješenja. Pogrešno je primjenjen način vođenja javne nabave (prazna skladišta rezervnih dijelova). Kod malo većih zahvata autobusi znaju biti van funkcije po nekoliko mjeseci što u daljnjem toku stvari uzrokuje dosta velike financijske štete, navodi Blečić koji smatra i kako je potpuno zapostavljena politika ljudskih resursa u tvrtki.

– Dok uprava društva skraćuje ili ukida linije smanjuje broj polazaka gradskih autobusa i muku muči s nedovoljnim brojem vozača Autotrolej obavlja usluge komercijalnog prijevoza ovdje mislimo na otok Pag (Zrče) što je po nama u skladu sa registracijom društva ali te usluge bi trebalo obavljati isključivo preko subote i nedjelje kada su zbog smanjenja broja putnika ukinute određene liniji i reduciran vozni redovi ali nikako u dužem vremenskom periodu, zaključio je Blečić koji je iznio i više prijedloga rješenja aktualne situacije:

• Imenovanje sanacijskog upravitelja kojemu bi zadatak trebao izrada programa radi uspostave tehničkih i financijskih riješenja kao i rješenja ljudskih resursa, a koja rješenja bi za cilj trebala imati prevladavanje sadašnje vrlo složene situacije u društvu.
• Uključivanje članova svih političkih opcija u nadzorna tijela društva u cilju kontrole provedbe zacrtanih programa rješenja, zadanih rokova za iste kao i praćenje financijskih tokova.
• Raspisivanje koncesije ili javne nabave za kompanije koje mogu svojim resursima osigurati punjenje i opremanje skladišta rezervnih dijelova.
• Izrada projekta financijske uštede poslovanja društva, odvajanjem poslovanja gradskog i međugradskog prijevoza putnika.
• Stimulacija korištenja javnog prijevoza u odnosu na osobne automobile prilikom dolaska u centar grada
• Postupan prelazak na autobuse na struju

Član Savjeta Liste za Rijeku i predsjednik MO Kantrida Milan Popadić osvrnuo se na neprihvatljive korekcije voznog reda koje su naselje Marčeljeva Draga odsjekle od centra grada. Vijeće mjesnog odbora je zbog toga zatražilo hitan sastanak s direktorom Autotroleja i pročelnicom za komunalni sustav Irenom Miličević kako bi se iznašlo rješenje za ovu situaciju kopja utiče na velik broj građana.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Rijeka PLUS je problem

    February 5, 2019 at 12:10

    riječka posla, automehaničar autotroleja obavi servis a onda riječki holding pošalje fakturu Autotroleju koji onda plati servis i novac ode iz autotroleja u “negdje”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Rijeka najnapredniji digitalni grad u Hrvatskoj

spApril 23, 2019

Najveća brzina 209 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,2 g/kg

spApril 23, 2019

Šleper se ispriječio na vijaduktu Svilno!

spApril 23, 2019

Sjajne vijesti iz SAD-a: Milini nalazi puno bolji od očekivanih!

spApril 23, 2019

Na današnji dan Rijeka dobila autonomiju!

spApril 23, 2019

Stiže pijesak iz Sahare, tko nije oprao auto, neka ga ni ne pere!

spApril 20, 2019

VIDEO: Požar u Sušačkoj Dragi, kanader nad Sušakom!

spApril 20, 2019

Autobus pun putnika izgorio na autocesti Rijeka – Zagreb!

spApril 19, 2019

Grad podijelio četiri tisuće porcija srdelica

spApril 19, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.