Home Vijesti Bojan Hlača osudio Linićev istup: Ravničarska pruga nužna za razvoj riječke luke

Bojan Hlača osudio Linićev istup: Ravničarska pruga nužna za razvoj riječke luke

213
1

Predsjednik riječkog HDZ-a Bojan Hlača ocijenio je skandaloznim istup Slavka Linića na stranačkoj tribini SDP-a na kojoj je saborski zastupnik socijaldemokrata prozvao Vladu zbog gradnje ravničarske pruge.
    – Prozivanje Vlade je dugogodišnja praksa koje se Linić ne može osloboditi ni kada su u pitanju dobri i kvalitetni projekti koji su u interesu svih, a to je nova dvokolosiječna pruga. Linić nema snage priznati uspjeh političkom protivniku i čestitati kada je realizacija korisnog projekta u pitanju. U sljedećih osam godina prema procjeni stručnih i neovisnih konzultanata u riječkoj luci prekrcavat će se milijun kontejnerskih jedinica. To znači da bi bez ravničarske pruge za prijevoz tolikog broja kontejnera trebalo prometovati dnevno tisuću šlepera autocestom Rijeka – Zagreb. Posljedica bi bila prometni kolaps jednak onome koji doživljavamo danas u Rijeci. Ekonomska isplativost Vladinog projekta je izvjesna jer bi se uloženih 1,2 milijarde eura vratilo u tri godine. Ne treba ni govoriti što bi takvo ulaganje značilo za zapošljavanje građana, izjavio je Hlača. Njegovo je mišljenje da je Linićev istup pokušaj skretanja pozornosti s pogrešaka gradske vlasti kojoj je na čelu Vojko Obersnel. Hlača je kazao da HDZ i te kako zna što radi, a tezu je argumentirao onim što se događa u »3. maju«.
    – Riječki HDZ ima i te kako kvalitetne kadrove. To su priznali svi politički akteri koji su podržali izbor dopredsjednika riječkog HDZ-a Željka Starčevića za prvog čovjeka »3. maja«. Dokazali smo da imamo ljude koji su stručni i odvažni. Njegovim izborom učinjen je prvi korak u spašavanju riječkoga brodogradilišta. Znamo što radimo, a spasili smo »Viktor Lenac« koji je bio u bezizlaznoj situaciji. Greške koalicijske vlasti predvođene SDP-om ispravila je vlada premijera Ive Sanadera, rekao je Hlača.
    Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin prozvala je gradonačelnika Vojka Obersnela za političko licemjerje.
    – U posljednje vrijeme on proziva sve i svakoga. A do danas nije pokazao ni jedan projekt za čiju je podršku tražio pomoć Vlade. Gradonačelnik za njegov i nerad gradske uprave traži opravdanje u kiši koja je kriva za neodržavanje zelenih površina, za prometne gužve i za zamućenje vode. Vrhunsko je licemjerje da je gradonačelnik Obersnel tek u 2008. godini priznao da je za zatvaranje čvora Orehovica kriv njegov stranački kolega Vladimir Bizjak. Bizjak je kriv i zbog toga što nije u tri godine njegova mandata izrađena projektna dokumentacija za riječku zaobilaznicu. Tada gradonačelnik nije pisao razglednice, već je šutio i podržavao stranačkog prijatelja. Jednako tako tržnice je dodijelio stranačkom prijatelju koji ima privatnu tvrtku, a posao održavanja zelenih površina je uzeo privatnim tvrtkama i dodijelio ih Komunalnom društvu Čistoća koja taj posao obavlja loše, zaključila je Buterin. (novi list)

Previous articleRasplet lakrdije: Jedni bojkotiraju, drugi spremili toalet papir
Next articleOsmina finala LEN Kupa: Posillipo – Primorje 12:6

1 COMMENT

  1. Svakako se ne slažem s Linićevom izjavom. Ali šta ima govorit Bojan Hlača. Ta polupismena budala koja nema ni 3 razreda osnovne škole

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here