Home Vijesti Bojkotiraju omišaljsko općinsko vijeće zbog fašističkog ispada predsjednika

Bojkotiraju omišaljsko općinsko vijeće zbog fašističkog ispada predsjednika

1585
0

Vijećnici nezavisne liste ‘Povjerenje’ neće prisustvovati današnjoj sjednici Vijeća Općine Omišalj, zbog kako istuču, ‘sustavnog ignoriraja i zataškavanja fašističkih parola predsjednika Općinskog vijeća Krešimira Kraljića i njegovog brata Marijana Kraljića, predsjednika Savjeta mladih Općine Omišalj’.

‘Od 17. prosinca 2013. kada smo dostavili Općinskom vijeću, SDP-u, HNS-u, Hrvatskim laburistima, HDZ-u i medijima izraz javnog bojkota, nije se dogodilo ništa, osim što se Nezavisna lista našla na udaru neviđene kampanje od strane načelnice Ahmetović i cjelopupne koalicije na vlasti. Napise u medijima ocijenili su kao blaćenje zbog borbe za vlast i podmetanje. Jedina reakcija je uslijedila od strane župana Zlatka Komadine koji je osudio čin braće Kraljić i ocijenio da bi politička odgovornost morala biti posljedica. No protekom vremena i ta reakcija sve više počinje ličiti na skretanje pozornosti radi kupovine vremena. Naime, SDP Omišlja nije ni trepnuo, tako da se stječe dojam da im je upućena poruka: psi laju, karavana prolazi!’, ističu u nezavisnoj listi uz tvrdnju da istekom vremena dolaze do spoznaje da se tako ponašaju sve stranke čiji su predstavnici u koaliciji sa Krešimirom Kraljićem.

‘Danas se čini da nemožemo govoriti o ignoriranju i zataškavanju samo od strane načelnice Ahmetović i vijećnika raznolike koalicije, nego se radi o sustavnom ignoriranju i zataškavanju od strane vrha SDP-a, vrha HNS-a, vrha Hrvatskih laburista i vrha HDZ-a. Zaključak Odbora za izbor i imenovanja kojim se odgađa ta tema do okončanja kaznenog postupka, je od strane Vijeća prihvaćen, ignoriranjem svakog pokušaja rasprave o političkoj odgovornosti. Kako je općepoznato da u našem sustavu vrijednosti malo sočnija psovka za posljedicu ima kaznenu odgovornost, ali promoviranje fašizma eventualno može završiti kao prekršaj, politički lideri Omišlja, kao i njihovi predpostavljeni misle da će protekom vremena ova tema biti zaboravljena’, ističu u nezavisnoj listi.

Previous articleRiječki SDP-ovci okrenuli leđa Liniću?
Next articleStanić: Ja imam agresivnog protivnika, a Bekavca pobjeda može približiti UFC-u!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here