Vijesti

Bonichu doživotni zatvor za ubojstvo Klingera

Bonichu doživotni zatvor za ubojstvo Klingera

Alexander Bonich (52) je jučer u New Yorku osuđen na doživotni zatvor za ubojstvo riječkog povjesničara Williama Klingera (42).

Ubojstvo se dogodilo 31. siječnja 2015. godine, a službena rekonstrukcija slučaja je pokazala da su Bonich i Klinger hodali parkom Astoria i raspravljali, kada se Klinger u jednom trenutku počeo udaljavati od Bonicha.

Nakon što mu je Bonich naredio da se zaustavi, a Klinger to ignorirao, Bonich je izvukao pištolj i ustrijelio ga u stražnji dio glave. Kada je Klinger pao na tlo, Bonich je ponovo pucao u njega.

‘Optuženik i žrtva bili su prijatelji, ali to nije spriječilo okrivljenika da ga najprije prevari za više desetaka tisuća dolara, a zatim ga ustrijeli s leđa. Ovo je bio užasan zločin koji se dogodio za dana u jednom od najpopularnijih parkova u četvrti Queens. Osuđen je na oštru kaznu za besmisleno ubojstvo’, ustvrdio je jučer tužitelj Richard A. Brown.

Bonichu je tokom suđenja ponuđena nagodba, zatvorska kazna od 24 godine ako prizna krivnju za ubojstvo s predumišljajem. No, Bonich je ustrajao u stajalištu da je postupao u nužnoj obrani.

Prema službenoj rekonstrukciji događaja, Bonich je Klingera upoznao u Italiji nekoliko godina prije ubojstva. Sprijateljili su se, a kada je Klinger rekao Bonichu da se želi preseliti u SAD, Bonich mu je ponudio pomoć. Rekao mu je da je pronašao posao za njega i da će mu prodati stan u četvrti Astoria u New Yorku za 85.000 dolara. Međutim, sve je bilo lažno. Klingera nije čekao posao, a u stanu koji mu je prodavan zapravo je stanovala Bonicheva majka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.