Home Vijesti Borić: Manjak od 15.000 stanovnika ne može nadoknaditi nikakav ‘PR’

Borić: Manjak od 15.000 stanovnika ne može nadoknaditi nikakav ‘PR’

712
1

Vojko Obersnel i Željko Jovanović, gradonačelnik i njegov zamjenik, prošlotjednim su rebalansom gradskog proračuna, koji je umanjen za 44 milijuna kuna, pokazali da su u Rijeci stvorili neodrživ ekonomski i gospodarski sustav – komentirao je danas Josip Borić, povjerenik primorsko-goranskog HDZ-a prošlotjednu odluku Gradskog vijeća Rijeke o prvom rebalansu ovogodišnjeg proračuna. Iz HDZ-a su poručili SDP-u i njegovim najglasnijim ljudima, koje su nazvali “jahačima apokalipse”, da 15 tisuća stanovnika manje u Rijeci ne može nadoknaditi nikakav “PR” te da je manjak u proračunu koji će do kraja godine biti dvostruko veći rezultat upravo toga što je Rijeka izgubila cijeli jedan kvart.

– Kad se manjku doda “Obijev harač” i činjenica da Grad posuđuje od svojih komunalnih poduzeća, može se zaključiti da “majka svojoj djeci oduzima kruh” – zaključio je Borić dodajući da SDP uporno krivca traži u Vladi i gospodarskoj krizi, a ne priznaju da loše vode Grad. I vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Tea Čaljkušić Mance poručila je SDP-u da “pometu u svome dvorištu” uzimajući za primjer loše gospodarenje poslovnim prostorima. Napomenula je da ne vjeruje da ne postoji način da se gradska uprava “riješi” osumnjičene za malverzacije s poslovnim prostorima Željke Marković, kao što to tvrdi gradonačelnik Obersnel te ponovila da veliki borci protiv korupcije na nacionalnoj razini Obersnel i Jovanović postaju “gluhi i slijepi” kad je riječ o korupciji u Rijeci. Čaljkušić Mance tvrdi i da je gradnja Zapadnog trgovačkog centra na Krnjevu, za koji je gradskim novcem pripremljena infrastruktura, prema informacijama koje su došle do HDZ-a, novo pogodovanje. Vijećnica HDZ-a tvrdi da se je riječ o zemljištu kojega je vlasnik Ivan Franolić, poduzetnik blizak SDP-u i u javnosti poznat kao vlasnik riječkih Tržnica, no kazala je da za tu informaciju nema dokaza.

Osvrćući se na na stalne napade SDP-a na HDZ Borić je ustvrdio da HDZ odgovorno vodi državu i Vladu te da je mandat u kojem je Hrvatska ušla u NATO i pred vratima je EU uspješan te da SDP-u ne može služiti na čast što su kočili i onemogućavali napore Vlade. Izručenje Ive Sanadera Borić je tek kratko komentirao rekavši da su svi jednaki pred zakonom i da je na institucijama da odrade svoj posao, a na pitanje strahuju li u HDZ-u od Sanadera kazao je da neće komentirati “što bi bilo kad bi bilo”. (vecernji.hr)

1 COMMENT

  1. A sta hoce ovaj klosar,izgleda kao pjevac narodne muzike iz okolice Pristine :))))) tipican primjerak kradezeovskog dupelisca vulgaris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here