Home Najnovije Borjana Grobari vrijeđaju godinama: Žalosno je da moj sin od 6 godina...

Borjana Grobari vrijeđaju godinama: Žalosno je da moj sin od 6 godina mora to slušati

1361
0

FIFA je tijekom SP-a u Kataru kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici grupne faze protiv Kanade. Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i ranije je imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

Golman Crvene zvezde i Kanade rođen je u Kninu 1987., u kojem je živio do operacije Oluje. Tvrdi da ne potječe iz Dalmacije i Hrvatske, nego iz “Srpske Krajine”. Navijači Hrvatske su ga tijekom cijele utakmice SP-a, u kojoj je njihova reprezentacija pobijedila Kanadu 4:1, provocirali i vrijeđali skandiranjem “Borjane, Turčine, napuši se kur*ine”, “Milane, Srbine, napuši se kur*ine”, “Žena ti je kur*a, Borjane”, “Borjane, ustašo”.

Nakon što je Kanada ispala, Borjan je hrvatskim navijačima odgovorio objavivši fotografiju sa suprugom Snežanom na ramenima i napisao: “Na našem traktoru piše ljubav.”

No Borjana ne vrijeđaju samo hrvatski navijači. Golman Crvene zvezde uvrede dobiva i u Srbiji. Zvezda je u velikom derbiju s 1:0 pobijedila Partizan i dodatno pobjegla najvećem rivalu na ljestvici. Razlika između vječnih rivala je sada velikih 16 bodova, a navijači Partizana Grobari cijelu su utakmicu vrijeđali Borjana.

”Moja obitelj već šest godina preživljava golgotu u derbijima. Moju suprugu i dalje vrijeđaju u svakom derbiju”, požalio se kapetan Zvezde srpskim medijima pa nastavio:

”Pritisak je prvo bio čudan. Iznenadio sam se pa šokirao, bilo je i teško. Statistika u derbijima pokazuje da to kod mene izaziva inat i glad koji rezultiraju odličnim učinkom u derbijima. Ne razmišljam, isključim se, shvatio sam tko su ti ljudi, ne želim komentirati njihove živote. Oni neka nastave vrijeđati, a ja ću pobjeđivati. Ako ikad budem na funkciji u savezu, pobrinut ću se da se takve stvari ne događaju. Moj sin od šest godina sve razumije i žalosno je da čita i sluša uvrede o svojoj obitelji.”

Previous articleProcjena NATO-a: Rusija je u Bahmutu izgubila 5 puta više vojnika od Ukrajine
Next articleBill Gates postao je djed. Njegova kći Jennifer rodila je prvo dijete

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here