Home Sport Borussia Dortmund igra za Rijeku, a protiv Dinama!

Borussia Dortmund igra za Rijeku, a protiv Dinama!

205
0
GNAXqPqXwAEeg3x
Twitter

Borussia Dortmund je zakoračila u finale Lige prvaka nakon uzastopnih pobjeda nad PSG-om. Pobjeda od 1:0 u oba susreta, uz gol koji je postigao Mats Hummels u drugom meču, stavila je Borussiju u središte pozornosti nogometnog svijeta. No, osim što je to veliki uspjeh za sam klub, ovaj rasplet događaja može imati značajan utjecaj i na hrvatske klubove u idućoj sezoni europskih natjecanja.

Borussia Dortmund osigurava mjesto u Ligi prvaka

Borussia Dortmund je već pobjedom u prvoj utakmici osigurala mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone. Novi format natjecanja koji će uvesti 36 momčadi otvara vrata klubovima iz liga s visokim nacionalnim koeficijentima. Pobjeda Borussije zacementirala je Njemačku na drugoj poziciji, osiguravajući tako Nijemcima pet klubova u grupnoj fazi Lige prvaka sljedeće sezone.

Potencijalno šesto mjesto za Njemačku

Ukoliko Borussia Dortmund osvoji Ligu prvaka i završi prvenstvo na petom mjestu, Njemačka bi mogla dobiti i šestog predstavnika u Ligi prvaka. Međutim, ovo šesto mjesto ovisit će o nizu faktora, uključujući i ishod finala Lige prvaka i poziciju Borussije u Bundesligi.

Dinamo Zagreb u borbi za ulazak u Ligu prvaka

Dinamo Zagreb se trenutno bori za ulazak u Ligu prvaka. Njihova pozicija u nacionalnom koeficijentu ključna je u ovoj utrci. Ako Borussia Dortmund osvoji Ligu prvaka, a Šahtar ne osvoji svoje prvenstvo, Dinamo bi izravno ušao u Ligu prvaka. No, sve ovisi o ishodu njihovih prvenstava i europskih natjecanja.

Rijeka i njezin ulazak u Europa ligu

Rijeka, s druge strane, ima svoje interese u igri. Za Rijeku je Borussija bitna jer ako Ligu prvaka ili Europa ligu osvoji momčad koja se kroz ligu kvalificira izravno u Europa ligu, tada će doći do pomicanja pristupnih listi u kvalifikacijama za Europa ligu te će Rijeka startati sezonu od drugog kola kvalifikacija umjesto od prvog kola. Naravno, sve pod uvjetom da Dinamo obrani prednost u SHNL-u do kraja sezone i postane prvak.

Uspjeh Borussie Dortmund tako može imati dugoročne posljedice na hrvatske klubove, čineći svaki meč uzbudljivim i važnim za navijače diljem regije. Dok Dinamo navija protiv Borussije, Rijeka se nada njezinom uspjehu, dok se nogometni svijet priprema za uzbudljivo finale i moguće promjene u europskim klubskim natjecanjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here