Home Kolumne Bradarić: Prosjaci i sinovi u borbi za EU proračun!

Bradarić: Prosjaci i sinovi u borbi za EU proračun!

880
0
Piše: Boris Bradarić

Dok smo bili dio SFRJ, Hrvatska je uz Sloveniju bila najveći uplatioc u savezni proračun. Povrh toga, naš dug je bio izraziti nizak za današnje pojmove, 6-7 milijardi $. Dolaskom sveželjene demokracije, ulazimo u višestranačje, gdje novokompopnirani hibridni političari pretežno koriste proračun u službu njihovog reizbora i financiranja vlastite stranačke mašinerije. Tko god kaže da to nije istina, laže vas. Do dana današnjeg dogurali smo do skoro 600 lokalnih jedinica samouprave, masu ministarstva, broja državnih agencija da ti kosa otpadne s glave. U javna poduzeća nagurali smo partijske “niškoristi” do granica iznemoglosti. Uz lokalne i države proračune nakalemili smo takozvani realni sektor koji zajedno s nekim stranačkim kapitalcima i njihovim uhljebima isisavaju novac u privatne džepove. Moto je: “što glomaznije to vidljivije, što skuplje to masnije za vlastiti brk”.

Održivost proračuna koja se jedino može osigurati razvojem gospodarstva, ne spada u njihov glavni cilj i viziju djelovanja. Za tako nešto moraš imati malo više znanja i određene vještine koje nisu poželjne u stranačkom okruženju. Poljoprivreda i industrija su na koljenima jer su političari svih ovih godina naprosto samo praznili proračun do iznemoglosti. Svaka njihova investicija se kao bumerang vraćala nazad i eksponencijalno, kao i virus korone, sistematski devastirala onaj sljedeći proračun. Sport, kultura i infrastruktura su omiljene investicijske destinacije političara jer kod “prosječnog” birača odmah izazovu ushićenje. Kada izgradite ogromnu sportsku dvoranu, koju debelo pretplatite i zaposlite još 15 ljudi, onda ste u očima prosječnog hrvatskog građanina napravili nešto. To što ona stoji prazna, a svaku godinu ju treba podmazivati novcem, kod prosječnog gladnog Hrvata, koji ne može naći pošten posao u Hrvatskoj bez stranačke iskaznice, ne predstavlja veliki problem. Svake godine, za Božić, dobit će paket s češkim kobasicama i biti će beskrajno sretan.

Izgradit ce vam i vrtiće. Vama koji ste manjih finacijskih mogućnosti, subvencionirati će vrtić isto kao i svojim uhljebima kojima cijele familije rade u javnom sektoru. Vi pješke, a oni s masnim autima dovoze svoju djecu tetama. U te ustanove, zbog vas, zaposliti će masu dodatnog osoblja kako bi vašoj djeci osigurali vrhunsku skrb. Zahvalni ste im do groba, bez obzira što su vam uzeli pola plaće i što plaćate 25% PDV na sve što kupite. Bez obzira što je pola kuća u Hrvatskoj prazno i što bi privatni sektor cijene i usluge izbalansirao prema vašoj platežnoj moći, glanc novi vrtić s ravnateljicom, kuharicom, medicinskim sestrama izgleda tako luksuzno pa i vi osjećate da ste dio tog blještavila. Oni jako vole dijelit novac svima, a ne onima kojima je najpotrebniji, pa će tako vaše nadareno dijete raditi kao prodavač u Plodinama jer vi nemate novaca da ga školujete, a pojedinac ne donosi glasove na izborima.

Milijarde nam odlaze na obrazovni sustav u kojem većina nastavnika i profesora vegetira od mjeseca do mjeseca, dok recimo Rimac mora svoje zaposlenike tražiti po cijelom svijetu i još moliti vlast da smanje poreze jer on takve ljude ne može toliko plaćati. Velika većina profesora i nastavnika ne može se niti mjeriti sa našim nadarenim učenicima i studentima. Uz ogroman i neučinkovit zdrastveni sustav, koji je generator nelikvidnosti, imamo i privatni koji okreće milijarde. Isti doktori rade u oba sustava. Pa tko je tu lud? Mogao bi tu nabrajati toliko toga da ne bi stalo na veliku rolu XXXL toaletnog papira. Sav ovaj cirkus plaća 350.000 radnika u pravom realnom sektoru. To su oni koji će biti kruha gladni kad otiđu u zasluženu mirovinu za razliku od onih koji su legalno korumpirali Hrvatsku.

10 milijardi € koje bi trebali dobiti od EU, ne ide Hrvatskoj. To je novac za održavanje ovog nakaradnog sustava i za lukzus onih koji su legalno korumpirali našu državu. I zato molim Austriju i sve pametne države da nam ne daju taj novac. Taj novac će samo produžiti agoniju onih 350.000 modernih robova ove države. Taj novac će promjeniti demografsku sliku Hrvatske i dovesti one koji su spremni veliki dio svog novca (reket) platiti “odabranima”. Ako ste nam stvarno prijatelji onda prosjacima i njihovim sinovima ne bi trebali davati nikakav novac, kao niti alkoholičarima. Dajte novac direktno Rimcu i sličnima, dajte novac hrvatskim poljoprivrednicima i poduzetnicima pod jasnim uvjetima i jasnim strategijama. Oni su ti koji će puniti hrvatski proračun ali i vaš u Bruxellesu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here