Home Vijesti Bressan: Trebalo je prvo cijepiti radnike, učenike…Oni se najviše kreću

Bressan: Trebalo je prvo cijepiti radnike, učenike…Oni se najviše kreću

1020
0

Dr. Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, u Dnevniku N1 rekao je kako su sva cjepiva koja se koriste dobra i provjerena, no kako se organizacija cijepljenja trebala provesti drugačijim redoslijedom.

On je bio prvi koji se cijepio među alergičarima.

“Doživio sam raniji anafilaktički šok zbog intravenske, odnosno intramuskularne primjene antibiotika, kontrastnih sredstava. S alergijom je naša procjena da bi bilo da bi 5-7 pacijenata po ordinaciji bilo s tim najtežim posljedicama, oni su ipak hendikepirani – postoji ta opasnost, i oni će se cijepiti u bolnici”, rekao je Leonardo Bressan.

Kazao je kako su oni na ranijim sastancima upozorili da nije isto ako jedan liječnik obiteljske medicine ima 300 starijih od 65, dok netko drugi ima 700 takvih pacijenata.

“Ne možemo svi procijepiti istom brzinom. Treba napraviti raspored, ja koji imam 300 starijih pacijenata moram dobiti upola manje od nje i cijepimo istom brzinom”, rekao je Leonardo Bressan.

U epidemiologe imam potpuno povjerenje
On dileme oko cjepiva AstraZeneca nema.

“Sva cjepiva su mi ista, imam potpuno povjerenje u naše epidemiologe u Rijeci, nisam ni pitao kojim će me cjepivom cijepiti. Samo cijepljenje je obavljeno u dnevnoj bolnici na Sušaku”, kazao je Bressan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here