Home Mozaik Britanci izdvojili pet manje popularnih hrvatskih mjesta koja vrijedi vidjeti!

Britanci izdvojili pet manje popularnih hrvatskih mjesta koja vrijedi vidjeti!

305
0

Britanski The Telegraph nedavno je objavio članak pod naslovom “Pet zanemarenih kutaka Hrvatske koje treba posjetiti 2024.”, dodajući novu dimenziju raznolikosti hrvatskog turizma. Nakon prošlogodišnjeg oduševljenja hrvatskim otocima, fokus su stavili na druge destinacije koje smatraju vrijednim otkrivanja.

Prvo mjesto na listi zauzima Osijek, koji je nazvan “veličanstvenom prijestolnicom Slavonije”. Članci ističu završetak šetnice na rijeci Dravi, najduže u Europi, dužine od 12 kilometara, te predlažu posjet Kopačkom ritu kao obaveznom dijelu putovanja.

Osijek je opisan kao grad pun života tijekom cijele godine, s bogatim kalendarom događanja koji uključuje sajmove, sportska natjecanja i festivale. Posebno se ističu ljetni mjeseci s glazbom uživo, kazalištem i filmskim projekcijama na otvorenom.

Konavle su također istaknute kao “protuotrov za užurbane dubrovačke ulice”, dok je Cavtat opisan kao neizmjerno lijep i sve popularniji grad.

Park Prirode Žumberak – Samoborsko Gorje također se nalazi na popisu, prepoznat kao omiljena destinacija za izlete Zagrepčana. Uz planinarenje i vožnju bicikla, posjetitelji mogu uživati u šarmantnom Samoboru s njegovim baroknim ulicama.

Dolina Gacke se opisuje kao idealna destinacija za mir i bijeg od gužve, dok je Opatijska rivijera predstavljena kao atraktivna opcija za posjetitelje. Šetnica Lungomare ističe se kao jedna od glavnih atrakcija ovog područja.

Članak zaključuje primjećujući čestu posjećenost Britanaca Hrvatskoj, sugerirajući da ljubitelji putovanja ne mogu odoljeti ljepoti hrvatske obale i povijesnih gradova. Ovim prikazom, Britanski The Telegraph poziva putnike da istraže raznolikost Hrvatske i otkriju skrivene dragulje izvan uobičajenih turističkih ruta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here