Home Vijesti Britanska Vlada opovrgava ruske izvore da je Boris Johnson stavljen na respirator

Britanska Vlada opovrgava ruske izvore da je Boris Johnson stavljen na respirator

1566
0

Britanska vlada u ponedjeljak je odbacila izvještaj ruskih medija da je britanski premijer stavljen na respirator, nakon što je hospitaliziran s trajnim simptomima koronavirusa.

Boris Johnson, koji je objavio da je pozitivan na COVID-19, 27. ožujka, primljen je u bolnicu u nedjelju. U ponedjeljak, ruska novinska agencija RIA Novosti citirala je neimenovani izvor zdravstvenog osiguranja koji je rekao da je Johnsonu stavljen na respirator.

Glasnogovornik premijera odbio je izvješće kao “dezinformaciju”.

“Naše specijalne vladine jedinice uočile su porast lažnih izvještaja od početka epidemije koronavirusa. Od vitalnog je značaja da se bilo koje [takve] informacije brzo demantiraju”, rekao je glasnogovornik.

Odjel za digitalnu, kulturu, medije i sport te ured vlade “nastavljaju usko surađivati ​​s društvenim medijskim tvrtkama kako bi zaustavili širenje lažnih informacija i glasina”, dodao je.

Ipak, večeras je objavljena vijest da je premijer, Boris Johnson, prebačen je na intenzivnu njegu zbog koronavirusa. Informaciju prenose britanski mediji kojima je vijest potvrdio Johnsonov ured.

Previous article‘Respiratori nisu čudotvoran lijek za pandemiju poput koronavirusa’
Next articleOd srijede započinje 3. faza radova na rekonstrukciji Krešimirove ulice – raskrižje Krešimirove ulice s ulicom Milutina Barača

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here