Home Vijesti Britanski obavještajci: Ukrajinci su taktički iznenadili na jugu, pred Rusima je ključna...

Britanski obavještajci: Ukrajinci su taktički iznenadili na jugu, pred Rusima je ključna odluka

202
1

Britanski obavještajci objavili su jutros priopćenje o stanju u ratu u Ukrajini. Današnja tema u kratkom priopćenju bila je ukrajinska protuofenziva na jugu zemlje, koja se posljednjih dana događa bez puno informacija.

“Od 29. kolovoza 2022. ukrajinske oružane snage provode obnovljene ofenzivne operacije na jugu Ukrajine. Jedan element ove ofenzive je kontinuirano napredovanje na širokoj fronti zapadno od rijeke Dnjepra, fokusirajući se na tri osovine unutar oblasti Herson pod ruskom okupacijom”, pišu Britanci.

“Operacija ima ograničene neposredne ciljeve, ali su ukrajinske snage vjerojatno postigle određeni stupanj taktičkog iznenađenja; iskorištavajući lošu logistiku, administraciju i vodstvo u ruskim oružanim snagama.

Budući da se borbe također nastavljaju u sektorima Donbasa i Harkova, ključna odluka za ruske zapovjednike u nadolazećim danima bit će gdje uputiti sve operativne pričuvne snage koje mogu stvoriti”, pišu Britanci.

Previous articleVIDEO: Bivši Vatreni sjajno zabio u Italiji
Next articlePoznata TikTokerica Tanja poginula u strašnoj nesreći: Nije joj se otvorio padobran kad je iskočila iz aviona

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here