Home Biznis Brodogradilišta neće dobiti milijune za restrukturiranje

Brodogradilišta neće dobiti milijune za restrukturiranje

4516
0

3majZbog stanja u državnim financijama, Brodosplitu, Brodotrogiru i ‘3. maju’ u ovoj godini neće biti isplaćena sva sredstva iz državnog proračuna namijenjena njihovu restrukturiranju. Prema pisanju Novog lista radi se o 173 milijuna kuna koji bi se vlasnicima ovih brodogradilišta u najboljem slučaju trebali nadoknaditi u idućoj godini, uz uvjet ostvarivanja planiranog gospodarskog rasta i donekle uravnoteženih prihoda i rashoda u državnoj blagajni.

Da zasad ne računaju na dvije zadnje rate bespovratnih državnih potpora predviđenih za ovu godinu, nove je vlasnike brodogradilišta ovih dana obavijestio resorni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji ih je okupio na sastanku na kojem su bili i predstavnici Ministarstva financija te Hrvatske brodogradnje-Jadranbroda, državne tvrtke zadužene za kontrolu provedbe planova restrukturiranja.

Brodosplit tako od predviđenih 480 milijuna kuna za ovu godinu neće primiti 80 milijuna, Brodotrogir 37 milijuna, dok će ‘3. maju’ umjesto 139,9 milijuna do konca ove godine biti isplaćeno 83,9 milijuna kuna.

Dinamika isplate državnih potpora, baš kao i vlastiti doprinosi samih brodogradilišta i njihovih vlasnika u troškovima restrukturiranja vrlo precizno i jasno determinirani su u kupoprodajnim ugovorima koje je ministar Vrdoljak potpisao s DIV grupom Tomislava Debeljaka, Kermas energijom Danka Končara i pulskim Uljanikom. Bilo kakvo kršenje s bilo čije strane predstavlja osnovu za raskid ugovora, no to se u ovom slučaju neće dogoditi jer je na svakoj strani previše toga na kocki.

Previous articleRukometaši Zameta u lovu na rekord
Next articlePijan uzrokovao nesreću pa pokušao pobjeći

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here