Biznis

Brodogradilišta neće dobiti milijune za restrukturiranje

Brodogradilišta neće dobiti milijune za restrukturiranje

3majZbog stanja u državnim financijama, Brodosplitu, Brodotrogiru i ‘3. maju’ u ovoj godini neće biti isplaćena sva sredstva iz državnog proračuna namijenjena njihovu restrukturiranju. Prema pisanju Novog lista radi se o 173 milijuna kuna koji bi se vlasnicima ovih brodogradilišta u najboljem slučaju trebali nadoknaditi u idućoj godini, uz uvjet ostvarivanja planiranog gospodarskog rasta i donekle uravnoteženih prihoda i rashoda u državnoj blagajni.

Da zasad ne računaju na dvije zadnje rate bespovratnih državnih potpora predviđenih za ovu godinu, nove je vlasnike brodogradilišta ovih dana obavijestio resorni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji ih je okupio na sastanku na kojem su bili i predstavnici Ministarstva financija te Hrvatske brodogradnje-Jadranbroda, državne tvrtke zadužene za kontrolu provedbe planova restrukturiranja.

Brodosplit tako od predviđenih 480 milijuna kuna za ovu godinu neće primiti 80 milijuna, Brodotrogir 37 milijuna, dok će ‘3. maju’ umjesto 139,9 milijuna do konca ove godine biti isplaćeno 83,9 milijuna kuna.

Dinamika isplate državnih potpora, baš kao i vlastiti doprinosi samih brodogradilišta i njihovih vlasnika u troškovima restrukturiranja vrlo precizno i jasno determinirani su u kupoprodajnim ugovorima koje je ministar Vrdoljak potpisao s DIV grupom Tomislava Debeljaka, Kermas energijom Danka Končara i pulskim Uljanikom. Bilo kakvo kršenje s bilo čije strane predstavlja osnovu za raskid ugovora, no to se u ovom slučaju neće dogoditi jer je na svakoj strani previše toga na kocki.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

U 2017. godini poduzetnici s područja Urbane aglomeracije Rijeka povećali izvoz 15,3%

spMarch 14, 2019

Treći put odgođen stečaj 3. maja

spMarch 12, 2019

Uljanik pred konačnim slomom, Vlada će pokušati spasiti 3.maj

spMarch 9, 2019

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru EFA-e

spMarch 8, 2019

Horvat: Stvari su se u Uljaniku prikrivale godinama, netko će morati odgovarati

spMarch 8, 2019

Radnici skupljaju potpise za stečaj 3. maja

spMarch 7, 2019

Mađari zainteresirani za plin s hrvatskog LNG-a

spMarch 7, 2019

Horvat o Uljaniku: Ostvare li se dobre stvari koje pripremamo, neće biti stečaja

spMarch 6, 2019

Opet odgođen stečaj 3. maja

spFebruary 26, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.