Home Sport Brozović će igrati u S. Arabiji, ali će zbog alkohola živjeti u...

Brozović će igrati u S. Arabiji, ali će zbog alkohola živjeti u drugoj državi?

153
0

Ovog ljeta je velik broj europskih igrača navalio u Saudijsku Arabiju koja bogato plaća najbolje svjetske nogometaše. U toj ligi su već Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Marcelo Brozović, Ruben Neves i druge zvijezde, a uskoro bi im se mogle pridružiti na desetine drugih. Mnogi fanovi su se pitali vrijedi li ići, čak i uz puno veću plaću nego što su imali u Europi, u zemlju koja je kulturološki drastično različita od svih europskih zemalja.

Engleski Daily Mail donosi zanimljivu priču kako su neki nogometaši doskočili tom problemu i naprosto neće živjeti u Saudijskoj Arabiji u kojoj vladaju strogi i konzervativni zakoni. Umjesto toga, živjet će u Bahreinu, susjednoj državi koja je od nekih najvećih saudijskih klubova udaljena između 70 i 100 kilometara.

U Bahreinu je puno bogatiji noćni život i turistička ponuda u obliku restorana i sličnih uslužnih djelatnosti, a Daily Mail piše kako je jedan od ključnih razloga taj što je u Bahreinu dozvoljeno piti alkoholna pića u javnosti. Zasad će tamo živjeti obitelji europskih nogometaša, ali neki bi se mogli za stalno preseliti pa putovati na treninge.

Previous articleAmpem u Tursku, Krešić u Rumunjsku
Next articleŠef MI6: Šef Wagnera je ovih dana pio čaj s Putinom. Ovo čak ni meni nije jasno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here