Home Vijesti Bruno Poropat na izbore s AM i Listom za Rijeku, Dino Debeljuh...

Bruno Poropat na izbore s AM i Listom za Rijeku, Dino Debeljuh neće na listu ali podržava savez

1488
0

Nekoliko poznatih istarskih oporbenih političara, koji su prije bili aktivni u Delbiancovoj stranci i Odboru za referendum, na predstojećim će se izborima prikloniti Akciji mladih, Listi za Rijeku i Stranci umirovljenika Hrvatske – Bloku umirovljenici zajedno koji su u 8. izbornoj jedinici formirali savez ‘Bez kompromisa’, prenosi portal Istarski.hr.

Među političarima koji se spominju je Dino Debeljuh koji je izjavio kako je razgovarao o suradnji ali je odlučio kako se ipak neće kandidrati na listii.
– Iako mi se sviđaju, jer su zdrava, nekorumpirana ekipa, ovoga puta neću izaći na izbore. Ipak, s njima je došlo do određene suradnje i svakako ćemo ostati u kontaktu, rekao je Debeljuh. Dodao je da mu je politika u krvi i da njegova odluka da se ne kandidira na ovim izborima ne znači konačnu odluku da ode iz politike.
– Jednostavno, sada se ne vidim ni na jednoj listi, ali u politici ću na ovaj ili onaj način sigurno biti aktivan, rekao mi je Debeljuh na kraju.


Dino Debeljuh (foto: labin.info)

Bruno Langer čije se ime također spominjalo u kombinacijama za Sabor, na izbore ide u 1. izbornoj jedinici i na ovim će izborima biti ‘Više nego aktivan’, kako naglašava.

Bruno Poropat, čelnik istarskog Odbora za referendum i rovinjski vijećnik je dogovorio suradnju s Akcijom mladih i Listom za Rijeku.
– Da, obavezno ću ih podržati. Oni imaju odličan program, rade stvari o kojima mi u Istri samo govorimo. Nije nama nitko kriv, mi imamo unutarnjeg neprijatelja koji razara sustave, izjavio je i u tom kontekstu spomenuo Brijuni Rivijeru, TE Plomin 3 i Rockwool.


Bruno Poropat

– Kada Ivan Jakovčić ide u Ameriku prodavati Brijuni Rivijeru strancima, to nije za boljitak građana. EU nam nudi milijune eura za podizanje gospodarstva, a oni prodaju naše resurse vani.Naši domaći sistemi su krivi, a isto tako je i u Rijeci, stoga se slažemo s njima i njihovim programom te smo se odlučili udružiti. Nitko nam za sadašnju situaciju nije kriv, krivi smo si sami”, kaže Poropat koji smatra kako su na vlasti nesposobni ljudi koji su krivi za sadašnju situaciju, ističe Poropat koji se nada da će to prepoznati i građani Istre koji moraju shvatiti da su partijski sistemi prošlost. Po svemu sudeći, u Istri su na pomolu nova preslagivanja na političkoj sceni koja će, čini se, biti usko povezana s Rijekom, prenosi Istarski.hr.

Previous articleRekorderu tjedna iz Viškova izmjereno 2,91 promila
Next articleIštuk: U Koprivnicu se idemo otvoreno nadigravati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here