Home Vijesti Burazer i Travalja su uhićeni kući!

Burazer i Travalja su uhićeni kući!

123
0

Za 12:30 sati zakazana je konferencija za medije na kojoj će policija objaviti detalje o uhićenju Luke Burazera, čovjeka za kojeg se sumnja da stoji iza kriptoprevare teške nekoliko desetaka milijuna eura. S njim je uhićen i Eugen Travalja, prenosi Index.

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky, a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prevaru ulagača u vrijednosti više desetaka milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kriptoprevari na ovim prostorima.

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je “tvrtku doveo u stanje krize”. Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

“Nakon višemjesečnog složenog krim istraživanja prijevare počinjenog protiv većeg broja građana, osumnjičeno je troje hrvatskih državljana u dobi od 30, 36 i 37. godina. Oni su bili direktor, prokurist i zaposlenica firme na riječkom području. Oni su osumnjičeni da su lažnim prikazivanjem i laganjem u zabludu doveli veći broj klijenata”, rečeno je na presici.

“Šteta se procjenjuje na najmanje 18 i pol milijuna eura”, rečeno je. Pretraženi su im domovi i računala. “Oštećeno je više stotina građana”, dodala je policija u uvodu.

“Ljude su nagovarali na ulaganje. Tako su to organizirali da se oglašavali, a nakon uplaćivanja novca odnosno kupnje kriptovaluta, oni su nakon nekog vremena plaćali investitorima kako bi ih održali u zabludi”, rečeno je.

“Sačinjavali su ugovore koji nisu bili ništa posebno. S vremenom su taj novac prebacivali na svoje kriptonovčanike, dio novca su vraćali kako bi ih držali u zabludi. Samo istraživanje je započelo podnošenjem prijava građana koji nisu mogli doći do svog novca”, rečeno je na presici.

Policija je upitana kada i gdje su uhićeni. “Uhićeni su jučer ujutro na svojim adresama. Nije bila raspisana tjeralica. Policija ih nije tražila, mi ih tražimo kad skupimo dokaze i završimo izvide”, rečeno je.

“Mi ne možemo ljude uhititi na temelju zaprimljenih kaznenih prijava. Mi ih možemo uhititi kad imamo dovoljan broj dokaza. Onda ih uhićemo i pišemo kaznenu prijavu. Policija mora izvršiti niz izvida da bi dokazala da su oni to napravili. Za većinu laika ulaganje u kriptovalute je složen postupak. Ulažete, nešto na početku zarađujete, onda gubite…”, rečeno je.

Policija je kazala da policija nikad nije dobila nikakvu prijavu za prijetnje od strane uhićenih.

Previous articleDaliću otpao i Vlašić!
Next articleHNS kaznio Rijeku: Navijači bacili 24 plastične čaše, Jakiroviću i Ristovskom skandirali – cigani!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here