Home Vijesti Burić pobjegao iz vijećnice pa održao tiskovnu mjesec dana nakon donošenja proračuna!

Burić pobjegao iz vijećnice pa održao tiskovnu mjesec dana nakon donošenja proračuna!

1843
0

Gotovo mjesec dana nakon što je donesen, o riječkom proračunu se oglasio i vijećnik Bure Hrvoje Burić. Podsjetimo, Burić je na Gradskom vijeću misteriozno prešutio cijelu raspravu, stoički pretrpio sve pohvale SDP-ovaca, a onda prije glasanja pobjegao iz vijećnice. Vijećnik Bure nije želio podržati amandmane srednjeg bloka među kojima su bili i besplatni udžbenici za koje se Burić zalagao u predizbornoj kampanji. Dan kasnije, Burić je ‘dao ruku’ svom zakletom neprijatelju Vojku Obersnelu i nije podržao ukidanje jednokratne grobne naknade. Za usvajanje prijedloga nedostajao je jedan jedini glas, a Burića nije bilo u vijećnici jer je nekoliko stotina metara dalje osiguravao većinu SDP-u i Zlatku Komadini u županijskoj skupštini. Kuloarima su se tada proširile priče prema kojima se nakon javne podrške županijskom SDP-u, Burić ispod stola dogovorio i s gradskim. Javno će se napadati, a u ključnim trenucima nestajati iz vijećnice.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Burić je ustvrdio kako se na sjednici Gradskog vijeća u prosincu prečestim pauzama maltretiralo vijećnike i javnost. Srednji blok je optužio za strah od izbora i gubitka privilegija,a predložene amandmane kao ispriku za podršku proračunu.
Burić je pozvao HNS da objasni kako će grad vratiti kredit od 75 milijuna kuna iz 2010. godine. Čelnike Liste za Rijeku i Mosta pitao da li podržavaju politiku neplaćanja poduzetnicima, ustvrdivši kako je Danko Švorinić trebao biti pročelnik za poduzetništvo. Akciju mladih i Živi zid pitao je zašto podržavaju kredit od 185 milijuna kuna kojeg treba osigurati grad te se obratio Ivanu Pernaru s konstatacijom da podržava dužničko ropstvo.

– Bura nikad neće podržati Obersnelov proračun, nisam oporba HDZ-u koji također nije podržao proračun, istaknuo je Burić na kraju ove čudnovate tiskovne konferencije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here