Vijesti

Burić pobjegao iz vijećnice pa održao tiskovnu mjesec dana nakon donošenja proračuna!

Burić pobjegao iz vijećnice pa održao tiskovnu mjesec dana nakon donošenja proračuna!

Gotovo mjesec dana nakon što je donesen, o riječkom proračunu se oglasio i vijećnik Bure Hrvoje Burić. Podsjetimo, Burić je na Gradskom vijeću misteriozno prešutio cijelu raspravu, stoički pretrpio sve pohvale SDP-ovaca, a onda prije glasanja pobjegao iz vijećnice. Vijećnik Bure nije želio podržati amandmane srednjeg bloka među kojima su bili i besplatni udžbenici za koje se Burić zalagao u predizbornoj kampanji. Dan kasnije, Burić je ‘dao ruku’ svom zakletom neprijatelju Vojku Obersnelu i nije podržao ukidanje jednokratne grobne naknade. Za usvajanje prijedloga nedostajao je jedan jedini glas, a Burića nije bilo u vijećnici jer je nekoliko stotina metara dalje osiguravao većinu SDP-u i Zlatku Komadini u županijskoj skupštini. Kuloarima su se tada proširile priče prema kojima se nakon javne podrške županijskom SDP-u, Burić ispod stola dogovorio i s gradskim. Javno će se napadati, a u ključnim trenucima nestajati iz vijećnice.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Burić je ustvrdio kako se na sjednici Gradskog vijeća u prosincu prečestim pauzama maltretiralo vijećnike i javnost. Srednji blok je optužio za strah od izbora i gubitka privilegija,a predložene amandmane kao ispriku za podršku proračunu.
Burić je pozvao HNS da objasni kako će grad vratiti kredit od 75 milijuna kuna iz 2010. godine. Čelnike Liste za Rijeku i Mosta pitao da li podržavaju politiku neplaćanja poduzetnicima, ustvrdivši kako je Danko Švorinić trebao biti pročelnik za poduzetništvo. Akciju mladih i Živi zid pitao je zašto podržavaju kredit od 185 milijuna kuna kojeg treba osigurati grad te se obratio Ivanu Pernaru s konstatacijom da podržava dužničko ropstvo.

– Bura nikad neće podržati Obersnelov proračun, nisam oporba HDZ-u koji također nije podržao proračun, istaknuo je Burić na kraju ove čudnovate tiskovne konferencije.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.