Home Najnovije Burić postao dio Obersnelove većine!

Burić postao dio Obersnelove većine!

2217
0
Burić i Obersnel – javno neprijateljstvo, tajna suradnja

Nakon županijske skupštine, gdje je nakon izbora osigurao većinu županu Komadini, vijećnik Hrvoje Burić sada je isto napravio i u Gradskom vijeću gdje je ‘zakrpao’ većinu svom dosadašnjem velikom političkom suparniku Vojku Obersnelu.

Burićev glas presudio je na točki dnevnog reda o ukidanju dvostruke naplate jednokratne grobne naplate koju je po treći predložio nezavisni Josip Kukuljan. Iako je donedavno tvrdio da je to njegova ideja te je za identičan prijedlog glasao na prošloj sjednici Gradskog vijeća pa nakon toga na facebooku prozivao vijećnike zbog kojih prijedlog nije prošao, Burić je ovog puta potpuno promijenio ploču tvrdeći da je Kukuljanov prijedlog protuzakonit te da će korisnike dovesti u neravnopravan položaj. Slične argumente je koristio i preostalih 18 vijećnika Obersnelove koalicije, dok su opozicijski vijećnici isticali kako je upravo postojeći model nepravedan jer Riječane dovodi u neravnopravan položaj s korisnicima u ostatku države.

Iako je Burić već i ranije podmetao klipove Obersnelovoj opoziciji odbivši dati podršku njihovim amandmanima na proračun te izostavši s prvog pokušaja izglasavanja izmjene odluke o grobljima u prosincu, ovog puta je sve jasno budući da Burić svoje dosadašnje stavove u samo mjesec dana promijenio za 180 stupnjeva.

Ovaj do sada nezabilježen čin političke prostitucije i otvoreno postizborno davanje podrške tobožnjem najvećem političkom neprijatelju, stvorilo je novi odnos snaga u Gradskom vijeću. Opozicijska grupacija je izgubila većinu koju sada kontrolira Obersnel…uskoro opširnije…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here