Najnovije

Burić postao dio Obersnelove većine!

Burić postao dio Obersnelove većine!

Burić i Obersnel – javno neprijateljstvo, tajna suradnja

Nakon županijske skupštine, gdje je nakon izbora osigurao većinu županu Komadini, vijećnik Hrvoje Burić sada je isto napravio i u Gradskom vijeću gdje je ‘zakrpao’ većinu svom dosadašnjem velikom političkom suparniku Vojku Obersnelu.

Burićev glas presudio je na točki dnevnog reda o ukidanju dvostruke naplate jednokratne grobne naplate koju je po treći predložio nezavisni Josip Kukuljan. Iako je donedavno tvrdio da je to njegova ideja te je za identičan prijedlog glasao na prošloj sjednici Gradskog vijeća pa nakon toga na facebooku prozivao vijećnike zbog kojih prijedlog nije prošao, Burić je ovog puta potpuno promijenio ploču tvrdeći da je Kukuljanov prijedlog protuzakonit te da će korisnike dovesti u neravnopravan položaj. Slične argumente je koristio i preostalih 18 vijećnika Obersnelove koalicije, dok su opozicijski vijećnici isticali kako je upravo postojeći model nepravedan jer Riječane dovodi u neravnopravan položaj s korisnicima u ostatku države.

Iako je Burić već i ranije podmetao klipove Obersnelovoj opoziciji odbivši dati podršku njihovim amandmanima na proračun te izostavši s prvog pokušaja izglasavanja izmjene odluke o grobljima u prosincu, ovog puta je sve jasno budući da Burić svoje dosadašnje stavove u samo mjesec dana promijenio za 180 stupnjeva.

Ovaj do sada nezabilježen čin političke prostitucije i otvoreno postizborno davanje podrške tobožnjem najvećem političkom neprijatelju, stvorilo je novi odnos snaga u Gradskom vijeću. Opozicijska grupacija je izgubila većinu koju sada kontrolira Obersnel…uskoro opširnije…

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije

More in Najnovije

VIDEO: Time Out o Adventu u Rijeci

spDecember 14, 2018

Raznovrsna ponuda na Gradini čini Advent još čarobnijim!

spDecember 7, 2018

Izađite na mjesne izbore!

spDecember 2, 2018

Lista za Rijeku odgovorila HDZ-u, Mostu i AM-u: Nije sve u fotelji predsjednika Gradskog vijeća, ima nešto i u građanima

spNovember 29, 2018

U tijeku radovi na uređenju radne zone Miklavija

spNovember 21, 2018

Zbog vjetra autocesta između Kikovice i Delnica otvorena samo za osobna vozila

spNovember 17, 2018

Nestala Karolina Volf, obitelj sumnja da je oteta!

spNovember 14, 2018

Ovo morate vidjeti: Kreilach zabio karate kickom!

spNovember 2, 2018

Igor Bišćan: Bio sam miran, vidio sam zajedništvo i želju kod igrača

spNovember 1, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.