Home Vijesti Burić sam protiv svih: Koljanin i Kukuljan su me napustili zbog novca!

Burić sam protiv svih: Koljanin i Kukuljan su me napustili zbog novca!

1974
3

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nezavisne liste Hrvoja Burića, objavljeno je kako neće participirati u radu radnih tijela Gradskog vijeća jer su nezadovoljni brojem dobivenih odbora unutar srednjeg bloka temeljem izbornih rezultata.

Budući da po vijećniku dolazi i pravo na u prosjeku dva mjesta po odborima, problem je nastao u trenutku raspada nezavisne liste kada je postalo teško utvrditi predstavlja li Burić sve vijećnike ili samo sebe. Unutar kvote od 32 odbornika koji su pripali srednjem bloku, Buriću je ponuđeno ukupno šest, od kojih dva dopredsjednička mjesta, nakon što su se Koljanin i Kukuljan odrekli prava da predlože svoje kandidate. Međutim, Burić je tražio da ga se tretira kao političku stranku s 4 vijećnika iako su ga u međuvremenu svi vijećnici napustili. Podsjetimo, Morana Jokić je nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća prešla u HNS, Koljanin je od početka najavljivao da ostaje nezavisni vijećnik i da se nema namjeru pridruživati novoj Burićevoj stranci, a Kukuljan se odrekao Burića nakon što je ovaj u županiji podržao Komadinu i SDP-ovu koaliciju.

Međutim, na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvoje Burić je optužio Koljanina i Kukuljana da su ga napustili zbog novca, odnosno naknada na koje po zakonu imaju pravo trošiti u političke svrhe, a radi se o približno 2.300 kuna mjesečno. Iako je Burić očekivao da će na te novce pravo imati nezavisna lista, zakon propisuje da nezavisne liste postoje samo do trenutke objave izbornih rezultata. Nakon toga sva prava koja proizlaze iz mandata preuzimaju izabrani vijećnici pojedinačno. Na pitanje novinara osjeća li osobnu odgovornost zbog činjenice da su ga napustili baš svi vijećnici u Rijeci i županiji, odgovorio je da je i on odgovoran ali da je odgovoran i izborni zakon.

Radna tijela Gradskog vijeća trebala bi biti izabrana na sjednici Gradskog vijeća 21.rujna. Nakon Burićevog izlaska iz srednjeg bloka, 33 mjesta bi trebala pripasti SDP-ovoj koaliciji, 30 srednjem bloku, 15 HDZ-u dok bi dva mjesta trebala čekati Burića kada donese odluku o participaciji u njihovom radu.

Previous articleMatjaž Kek: Imao sam osjećaj cijelu utakmicu da nam je nešto nedostajalo
Next articlePet navijača privedeno na utakmici s AEK-om

3 COMMENTS

  1. […] vijeću, ali su je praktički odmah nakon izbora napustili svih osim Burića. Znači još 2017 jedan izabrani vijećnik ga je napustio prešavši u HNS, drugi je rekao da će biti neovisni, samos…. To se sve bilo dogodilo u samo 4 mjeseca nakon lokalnih […]

  2. […] glasova u drugom krugu izbora za gradonačelnika. Ta izborna bajka završava u rujnu 2017. kada ste napušteni od osoba koje su ušle u Riječko gradsko vijeće i Primorsko goransku županijsku skupštinu na Vašoj listi. Sigurni smo da sve birače zanima da […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here