Home Vijesti Burić: Zašto Grad ne raskine ugovor s Tržnicama?

Burić: Zašto Grad ne raskine ugovor s Tržnicama?

808
0

I dalje je na snazi ugovor između Grada Rijeke i tvrtke Tržnice Rijeka, potpisan 2007. godine. Poznato je da je, osim prijave prema gradonačelniku i drugih odgovornih osoba u Gradu Rijeci, i sam Grad Rijeka podnio kaznenu prijavu zbog neprijavljenih četvornih metara za koju je tvrtka Tržnice bila dužna plaćati komunalnu naknadu. Smatramo da se radi o apsurdu u načinu kako gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović vode grad – kazao je Hrvoje Burić, gradski vijećnik HDZ-a te podsjetio “da građani na tržnici i dalje plaćaju skuplje voće, povrće i druge potprepštine, a tajkun SDP-a se nastavlja bogatiti istim tempom.”

Prema Statutu Grada Rijeke (čl. 58) gradonačelnik upravlja nekretninama i pokretninama u vlasništvu Grada Rijeke, kao i prihodima i rashodima Grada u skladu sa zakonom, Statutom i općim aktima Grada.

– Sasvim je sigurno da gradonačelnik ne zna o kolikoj je kvadraturi riječ na mjestu gdje su bili najveći prihodi kod koncesionara Tržnice Rijeka. Gradonačelnik je odgovoran i za zakonitost rada upravnih tijela Grada Rijeke, što ga čini jedinim odgovornim u ovom slučaju, zbog čega tražimo njegovu ostavku. Radi se o neodgovornom i nesavjesnom gradonačelniku, zaključio je Burić.

Iz HDZ-a predlažu da se ujednače kriteriji za sve poduzetnike u Rijeci prema principu Tržnica Rijeka. Prema tom prijedlogu, zakup gradskih prostora bio bi 7 posto od godišnjih prihoda, a jednako bi plaćali i oni koji su u podzakupu gradskog prostora. Na taj način bi, smatraju u HDZ-u, svi bili izjednačeni, a poslovanje Grada transparentno. (r-1.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here