Home Vijesti Buterin i Cappelli: Vlada brine o riječkom kraju

Buterin i Cappelli: Vlada brine o riječkom kraju

554
9

U prostorijama riječkog HDZ-a održana je konferencija za medije kojoj su nazočili saborski zastupnik i predsjednik županijskog odbora Primorsko-goranske županije Gari Cappelli i saborska zastupnica i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke Vesna Buterin. U svom obraćanju novinarima saborski zastupnik i predsjednik županijskog odbora Primorsko-goranske županije Gari Cappelli podsjetio je na osamnaestu godišnjicu pada Vukovara i na njegove žrtve napomenuvši da se smije zaboraviti značaj tog grada i tih žrtava.

U svom obraćanju osvrnuo se na nadolazeće predsjedničke izbore na kojima se očekuje pobjeda predsjedničkog kandidata dr. Andrije Hebranga napomenuvši da ima puno razloga za optimizam jer je dr. Andrija Hebrang najbolji kandidat sa velikim iskustvom i dosljednošću te da se pokazao čvrstom osobom u najtežim situacijama. Također je napomenuo da će birači to znati prepoznati i cijeniti kao i jedinstvo i snagu Hrvatske demokratske stranke kao najjače političke stranke u hrvatskoj.

Gari Cappelli je izrazio svoje zadovoljstvo izborom kandidata jer snaga zajedništva, odlučnost i najbolji kandidat su glavne snage pomoću kojih će dr. Andrija Hebrang dovesti demokršćansku opciju na Pantovčak.

Saborska zastupnica i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke Vesna Buterin osvrnula se na jučerašnje otvaranje prve faze centra za dijalizu riječke sveučilišne bolnice te je rekla da se usprkos krizi nastavlja i druga faza izgradnje najvećeg bolničkog centra u ovoj regiji. Naglasila je koliko se Vlada predsjednice Jadranke Kosor brine o našem kraju, te posebno sa ponosom istaknula ono što je Vlada učinila za 3. maj, osiguravši jamstva i sva sredstva kojima će 3.MAJ ući u razdoblje normalnog poslovanja i da je upravo to odgovor Vlade Republike Hrvatske na sva ona politikanstva i prozivanja oporbe i to onih koji su dokazali svoju nesposobnost posebno u slučaju Viktor Lenac. Kao dokaz je navela i ostala kapitalna ulaganja Vlade kao što su riječka zaobilaznica, autocesta Rijeka-Zagreb, kampus, Rijeka Gateway 1 i 2, te je napomenula da vjeruje kako će milijarda kuna i otvaranje zaobilaznice doprinijeti normalnom prometovanju u Gradu Rijeci budući da lokalna vlast po tom pitanju ne radi ništa.

Također je u svom obraćanju medijima iskoristila prigodu da pozove Grad Rijeku da se aktivno uključi u rješavanje problema 3. maja, i da otpiše dugovanja koja 3. maj ima prema samom gradu što se od njih i zatražilo još početkom ove godine te da se prestane samo razmišljati o tome, nego neka se povuku određeni konkretni potezi.

9 COMMENTS

 1. “normalno razdoblje poslovanja” za 3. maj…. je, ko zadnjih 30 goidna, drzava ce placat dugove da bi oni gradili brodove na kojima ce s ejos gubit pare zbog neobavljene ili kasne isporuke.
  A ono o zaobilaznici, to je cirkus – di su bili kad se gradilo ZG-Split, pa Split-DU, a ZG-Ri jos od 71. nikako zavrsit…ah su ti hadezejci zafrkanti.

 2. Čuvaj se danajaca i kad Ti darove nose stara je izreka. HDZ u Rijeku nije investirao ništa zahvaljući njima ali i našem gradonačelniku nemamo kontrolu nad Lukom Rijeka koja radi sa 20 % kapaciteta, 3 maj je na koljenima.
  Sva investiranja izvedena u Županiju plod si dugogodišnjih ulaganja samih građana pa je ono što se gradi samo dio onoga što su građani već ranije uplatili i državni proračun.
  Decentralizacija do danas još nije izvedena iako je rok bio kraj 2004 godine, laže se EU i dostavljaju im se krivotvoreni podaci o izvršenju naših obveza. Korupcija nikad veća, vanjski dug do plafona..
  Mislim da se isti nemaju čime hvaliti.
  Bobi

 3. Skoro zaboravih. Ako gosp.Hebrang najfrustrijaniji hrvatski građanin i čovjek zvan Pinokio bude izabran za predsjenika RH onda to znači i definitivni kraj jedne mlade države.
  Bobi

 4. Laži, laži,laži me… A ne dao dragi Bog da Andrija Hebrang bude izabran za predsjednika. Onda ćemo imat još veću pljačku u svim segmentima društva. Doći će do raspada ove mlade države. Krasti će se lakše. Glavni im je slogan: POkretenimo Hrvatsku. E da naš Mesonja može bit još bar jedan mandat ili da se nađe jedan takav. Sjetili su se Vukovara, valjda jedino dobro šta su izrekli na konferenciji…

 5. đ**** s****** najgore vrste upropastili Hrvatsku, a posebno sa velikim zadovoljstvom i guštom i Rijeku. Kakav kreten mora bit čovjek pa da glasa za HDz , hebranga puterinku, i nebrojene s****** iz ove stranke. HDZ je gore zlo od njemačke okupacije u 2. svjetskom ratu.

 6. Kakav bezobrazluk i licemjerstvo ovih iz KraDeZea.
  Mislim da novinari na njihove pressice dolaze po kazni ili biraju one sa najačim želucima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here