Home Vijesti Capak: Od danas zabrana rada klubova i kafića iza ponoći!

Capak: Od danas zabrana rada klubova i kafića iza ponoći!

1290
0

Danas imamo čak 180 novih slučajeva, daleko najviše od početka epidemije. Situaciju je upravo za HRT komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najavio je nove mjere.

“Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima društvenim i gospodarskim i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo s našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu”, rekao je Capak.

U izjavi za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

”Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvorit klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

”Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali”, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

”Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji”, otkrio je Krunoslav Capak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here