Home Biznis Capak: Stižu nove mjere za trgovačke centre, a priprema se i dokument...

Capak: Stižu nove mjere za trgovačke centre, a priprema se i dokument o popuštanju mjera!

318
0

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da još uvijek nemaju rezultate ankete o cijepljenju, no da ih očekuju početkom tjedna. Kada je u pitanju gripa, Capak je rekao da Hrvatska još ne bilježi prvi slučaj gripe, ali da je stigla posljednja tranša tog cjepiva. Na medijsku svađu znanstvenika Gordana Lauca i Ivana Đikića, šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je komentirao da u znanstvenom svijetu ima mimoilaženja.

“Sve mjere o kojima govorimo se svode na onih nekoliko elementarnih od početka, sve su ovo izvedenice, sve je to pokušaj da se stvori neki okvir da se te mjere poštuju u različitim situacijama u kojima se ljudi nalaze. Ključno je da svatko u ovoj epidemiji zaštiti sebe, ali i druge. Mjere su pokazatelj kako se organizirati u određenim situacijama, djelatnostima, kako smanjiti kontakt s drugima i kako se zaštititi”, kazao je Božinović.

Govoreći o trgovinama i šoping centrima, Božinović je rekao da se vode razgovori i da je on siguran da će to uroditi plodom i da će biti neka nova odluka.

“Bit će prilagođena veličini trgovine. Nisu precizirane brojke. To bi moglo biti jedna osoba na 10 četvornih metara”, kazao je Božinović.

O popuštanju mjera Capak je rekao: “U izradi je dokument o popuštanju mjera. Imamo više od tisuću prosječnu incidenciju, nekakve brojke koje se u Europi spominju za popuštanje mjera su oko 15 do 20 puta niže. Naša incidencija je previsoka da bismo razgovarali o popuštanju mjera. Razmatra se koje bi se mjere mogle popustiti i pri kojim brojkama.”

Previous articleNa Gornjoj Vežici ukraden Caddy!
Next articleSrednje škole prelaze na online nastavu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here