Mozaik

Čarobna zima postat će nezaboravna uz Advent u Opatiji

Čarobna zima postat će nezaboravna uz Advent u Opatiji

Romantičan i bajkovit, najljepši Advent uz more ispunit će Opatiju živom glazbom, jedinstvenom gastronomskom ponudom prigodnih specijaliteta te programima za sve uzraste.
Zima donosi poseban, romantičan ugođaj u Opatiju – kada snježne pahulje zaplešu nad morskim valovima, zrak ispune mirisi slatkih delicija, toplog čaja i kuhanog vina, a gradske ulice i parkove živa glazba i zanimljivi programi za sve uzraste.
Opatija je svoju turističku slavu izgradila kao jedno od najpoznatijih europskih zimovališta s tradicijom dugom 175 godina, koja je zbog svoje blage klime i ljekovitog zraka nekad privlačila najvišu aristokraciju, a danas brojne posjetitelje koji žele napraviti nešto dobro za sebe i uživati u opuštajućem iskustvu koje povezuje wellness & spa tretmane u renomiranim hotelima, vrhunsku gastronomiju nagrađivanih restorana i svakodnevna kulturna i zabavna događanja.
Advent u Opatiji, koji počinje paljenjem lampica na božićnom drvcu 30. studenog i traje do 13. siječnja, čini bajkovitu atmosferu zime uz more još posebnijom, jer Najljepši Advent uz more blagdanskim duhom i raskošnim uređenjem osvaja svaki djelić grada. Uz programe koji će se odvijati u hotelima, restoranima i kavanama, adventska će događanja životom ispuniti i gradske ulice, trgove i parkove omiljena okupljališta Opatijaca i posjetitelja grada.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer s Parkom sv. Jakova postat će tijekom dana mjesto susreta djece s Djedom Božićnjakom, Orašarom i vilenjacima, a u večernjim satima mjesto za odličan provod uz nastupe vrhunskih rock, pop i jazz bendova, kao i autentičnu hrvatsku klapsku glazbu. Doživljaj posjetitelja obogatit će i prigodna ponuda blagdanskih gastronomskih specijaliteta i pića.
Ljetna pozornica, koju nazivaju najljepšom otvorenom scenom na Mediteranu, uz malo „Ledene čarolije“ pretvorit će se u klizalište uz prigodan adventski sajam i program u večernjim satima vikendom, a gradska tržnica uz Advent na Mrkate povezat će gastronomsku ponudu sa zanimljivim programom. Šetalište iznad gradske plaže Slatina postat će pozornica za promociju i prodaju lokalnih autohtonih proizvoda s područja Opatije i opatijskog zaleđa te svečano paljenje velikih adventskih svijeća uz najveću opatijsku fontanu. Uz Opatiju, adventski će duh obuhvatiti i najvišu istarsku planinu Učku, na kojoj je smještena „zimska rezidencija“ Djeda Božićnjaka u koju će se i ove godine od 14. do 16. prosinca vratiti kako bi se podružio s djecom i roditeljima.

Program Adventa u Opatiji „zasladit“ će tradicionalni Festival čokolade, koji se odvija za vikend od 7. do 9. prosinca i donosi spektakularne čokoladne kreacije najboljih europskih majstora uz degustacije, prodajni sajam, radionice i zanimljiv program. Vrhunac Najljepšeg Adventa uz more bit će „trostruki“ doček Nove godine, koji će se odvijati na tri lokacije – na Ljetnoj pozornici gdje će, točno u podne, 2019. godinu prvi dočekati mališani te, u večernjim satima, pred Umjetničkim paviljonom te na gradskoj tržnici uz zabavan program uživo i najveći vatromet.
Uzbudljiv će u Opatiji biti i sam blagdan Nove godine, kada se, točno u podne, na terasi najstarijeg hrvatskog hotela Kvarner održava prigodna zdravica gradonačelnika gostima, kojima na poklon za dugo sjećanje na čarobnu opatijsku zimu ostaje posebno izrađena čaša za šampanjac.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Đan

    November 9, 2018 at 22:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

spMarch 21, 2019

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

spMarch 20, 2019

(VIDEO)”Rijeka sreće” na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom Down

spMarch 20, 2019

Rijeka sreće – lampionima do glazbala

spMarch 18, 2019

Znanstveni skup 300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom

spMarch 18, 2019

Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci najbolja u kategoriji Videorad!

spMarch 15, 2019

Pituri nemaju sjećanja: Punokrvna komedija nobelovca Darija Foa (FOTO)

spMarch 15, 2019

Riječki NORD na istočno-europskoj turneji

spMarch 15, 2019

Matko Jelavić Obersnela optužio da ga je raspizdio, ovaj mu nije ostao dužan!

spMarch 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.