Mozaik

Čarobna zima postat će nezaboravna uz Advent u Opatiji

Čarobna zima postat će nezaboravna uz Advent u Opatiji

Romantičan i bajkovit, najljepši Advent uz more ispunit će Opatiju živom glazbom, jedinstvenom gastronomskom ponudom prigodnih specijaliteta te programima za sve uzraste.
Zima donosi poseban, romantičan ugođaj u Opatiju – kada snježne pahulje zaplešu nad morskim valovima, zrak ispune mirisi slatkih delicija, toplog čaja i kuhanog vina, a gradske ulice i parkove živa glazba i zanimljivi programi za sve uzraste.
Opatija je svoju turističku slavu izgradila kao jedno od najpoznatijih europskih zimovališta s tradicijom dugom 175 godina, koja je zbog svoje blage klime i ljekovitog zraka nekad privlačila najvišu aristokraciju, a danas brojne posjetitelje koji žele napraviti nešto dobro za sebe i uživati u opuštajućem iskustvu koje povezuje wellness & spa tretmane u renomiranim hotelima, vrhunsku gastronomiju nagrađivanih restorana i svakodnevna kulturna i zabavna događanja.
Advent u Opatiji, koji počinje paljenjem lampica na božićnom drvcu 30. studenog i traje do 13. siječnja, čini bajkovitu atmosferu zime uz more još posebnijom, jer Najljepši Advent uz more blagdanskim duhom i raskošnim uređenjem osvaja svaki djelić grada. Uz programe koji će se odvijati u hotelima, restoranima i kavanama, adventska će događanja životom ispuniti i gradske ulice, trgove i parkove omiljena okupljališta Opatijaca i posjetitelja grada.

Umjetnički paviljon Juraj Šporer s Parkom sv. Jakova postat će tijekom dana mjesto susreta djece s Djedom Božićnjakom, Orašarom i vilenjacima, a u večernjim satima mjesto za odličan provod uz nastupe vrhunskih rock, pop i jazz bendova, kao i autentičnu hrvatsku klapsku glazbu. Doživljaj posjetitelja obogatit će i prigodna ponuda blagdanskih gastronomskih specijaliteta i pića.
Ljetna pozornica, koju nazivaju najljepšom otvorenom scenom na Mediteranu, uz malo „Ledene čarolije“ pretvorit će se u klizalište uz prigodan adventski sajam i program u večernjim satima vikendom, a gradska tržnica uz Advent na Mrkate povezat će gastronomsku ponudu sa zanimljivim programom. Šetalište iznad gradske plaže Slatina postat će pozornica za promociju i prodaju lokalnih autohtonih proizvoda s područja Opatije i opatijskog zaleđa te svečano paljenje velikih adventskih svijeća uz najveću opatijsku fontanu. Uz Opatiju, adventski će duh obuhvatiti i najvišu istarsku planinu Učku, na kojoj je smještena „zimska rezidencija“ Djeda Božićnjaka u koju će se i ove godine od 14. do 16. prosinca vratiti kako bi se podružio s djecom i roditeljima.

Program Adventa u Opatiji „zasladit“ će tradicionalni Festival čokolade, koji se odvija za vikend od 7. do 9. prosinca i donosi spektakularne čokoladne kreacije najboljih europskih majstora uz degustacije, prodajni sajam, radionice i zanimljiv program. Vrhunac Najljepšeg Adventa uz more bit će „trostruki“ doček Nove godine, koji će se odvijati na tri lokacije – na Ljetnoj pozornici gdje će, točno u podne, 2019. godinu prvi dočekati mališani te, u večernjim satima, pred Umjetničkim paviljonom te na gradskoj tržnici uz zabavan program uživo i najveći vatromet.
Uzbudljiv će u Opatiji biti i sam blagdan Nove godine, kada se, točno u podne, na terasi najstarijeg hrvatskog hotela Kvarner održava prigodna zdravica gradonačelnika gostima, kojima na poklon za dugo sjećanje na čarobnu opatijsku zimu ostaje posebno izrađena čaša za šampanjac.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Đan

    November 9, 2018 at 22:33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Rijeka prva na Kvarneru porastu turističkog prometa

spJanuary 8, 2019

Lisica na Kozali

spJanuary 5, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.