Home Biznis Ceh ugostitelja protestira zbog dozvole McDRIVE-u da radi iza ponoći

Ceh ugostitelja protestira zbog dozvole McDRIVE-u da radi iza ponoći

936
0

Predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) Joso Smolić rekao je u subotu da kod donošenja epidemioloških mjera Ceh ugostitelja traži jednak tretman za sve, a da je Stožer civilne zaštite RH dopustio rad McDRIVE linijama po redovitom radnom vremenu, i iza ponoći.

Time su, kaže, ostali ugostiteljski objekti koji nude isti ili sličan tip ugostiteljske usluge, dovedeni u neravnopravan položaj.

Iz Ceha podsjećaju da je zbog trenutne epidemiološke situacije Nacionalni Stožer civilne zaštite 14. listopada donio Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, u kojoj stoji da ugostiteljski objekti mogu raditi od 6:00 do 24:00 sata.

„Iako svjesni da preporuke i mjere za ugostiteljsku djelatnost uvelike mijenjaju način, ali i kapacitet rada ugostiteljskih objekata, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore podržava epidemiološke mjere koje donosi struka, ali pritom traži jednak tretman za sve.

Stožer civilne zaštite RH dao je dozvolu za rad McDRIVE linijama lanca restorana McDonald’s nakon ponoći”, navodi predsjednik Ceha.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a traži ravnopravan položaj za ostale ugostiteljske objekte koji mogu nuditi uslugu dostave i preuzimanja hrane na isti ili sličan način kao McDonald’s, istaknuo je predsjednik Ceha Joso Smolić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here