Home Vijesti Čelnica riječkog kluba kazneno prijavljena da je zadržala 3.600 eura

Čelnica riječkog kluba kazneno prijavljena da je zadržala 3.600 eura

181
0

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Spomenuta se sumnjiči se da je u kolovozu 2020. i 2022. godine kao ovlaštena i odgovorna osoba sportskog kluba s područja Primorsko – goranske županije, novac koji joj je bio povjeren u rad nije položila u blagajnu niti na žiro račun tvrtke, već ga je zadržala za sebe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se također sumnjiči da je kao odgovorna osoba navedenog sportskog kluba tijekom 2021. i 2022. godine povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa kluba na način da je omogućila korištenje smještaja osobama koji nisu članovi kluba plativši smještaj s računa kluba.

Osim toga, kao odgovorna osoba sportskog kluba predala je dva krivotvorena računa koja je ovjerila potpisom s namjerom da prikrije popis korisnika usluge smještaja među članovima kluba.

Isto tako, utvrđeno je da u razdoblju od siječnja 2018. do kraja 2022. godine nije uredno i pravodobno vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3600 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičena 42-godišnjakinja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here