Home Vijesti Čelnici Pokreta otpora prijete smrću

Čelnici Pokreta otpora prijete smrću

1409
0

sotaredingNakon što je najavila da ‘Pokret otpora’ priprema spektakularnu akciju protiv riječke kriminalno-političke hobotnice, odnosno ‘udar nakon kojeg ništa u Rijeci, ali ni u Hrvatskoj više neće biti isto’, Slavica Šota, neformalna predvodnica ‘Pokreta otpora’ s nepoznatog broja mobitela nedavno je dobila prijeteću poruku slijedećeg sadržaja: ‘Zadnja opomena’! Sličnu morbidnu prijetnju gotovo u isto vrijeme dobila je i njezina kćer, koja je također aktivistica Pokreta otpora.

Nakon ‘zadnje opomene’ i ‘bit ćeš najljepši leš’, policija je obitelji Šota ponudila fizičku zaštitu, smatrajući da je riječ o istinskoj prijetnji i potencijalnoj opasnosti. No, obitelj Šota ponuđenu zaštitu je odbila.

– Nisam sretna što mi je kćer na facebooku objavila informacije o prijetnjama jer sam slične prijetnje dobivala i ranije, ali to nikada nisam preozbiljno shvaćala. Istina je da sam dva puta u zadnjih godinu dana bila i pretučena, no nerado o tome govorim jer ne želim prepadati ljude koji pomažu Pokretu otpora. Ako se prestraše, mogli bi zašutjeti i prestati nam pružati podršku koja nam je dragocjena. A odnedavno nam se javljaju čak i ljudi iz institucija i daju nam važne informacije. Očito je da sve više Riječana prepoznaje da radimo pravu stvar – pojašnjava Slavica Šota, pa dodaje kako je tek jednom prilikom za jednu televizijsku postaju izjavila da je dosad doživjela sve vrste prijetnji i zastrašivanja te da je onima kojima smeta preostalo još jedino da je ubiju.

– Pitali su me tko bi to mogao učiniti, pa sam odgovorila kako je nalogodavac svih prijetnji protiv mene riječki poduzetnik Mirko Pavičić. Riječki političari, pojedini suci i dužnosnici samo su karike u tom lancu. Nakon dugo vremena u borbi protiv te kriminalne skupine shvatila sam da gubim vrijeme baveći se ‘sitnim ribama’ te da trebam ići od vrha prema dolje, a ne obrnuto. Tada smo zaključili da je Slavko Linić na vrhu piramide. Premijer Milanović mi nije napravio uslugu kada ga je smjenio, jer otada imamo još jači pritisak. Sada su još opasniji nego ranije. Očito je da su stjerani u kut, kada prijete ‘posljednjom opomenom’. Ponuđenu cjelodnevnu zaštitu sam odbila jer smatram da svatko ima Božju zaštitu. Najvažnije je ne bojati se, a moji neprijatelji su shvatili da se ja ne bojim – otkriva Šota, pa dodaje da će javnost vrlo skoro saznati rezultate velike akciju Pokreta otpora, akcije koja bi trebala uslijediti prije početka listopada.

– Ovo što planiramo je zadnje što možemo učiniti i što ćemo učiniti, a što će vjerojatno označiti njihov kraj. Uskoro putujem u Bruxelles, a kada se vratim ‘Pokret otpora’ će održati sastanak, pa press konferenciju na kojoj će javnost doznati o čemu se radi. Zasad još ne želim otkriti kada i kome idem u Bruxelles i što nosim tamo, da ne bih bila u tome spriječena – veli Šota.

Pojašnjava potom da ne misli kako joj prijeti mafija, već da je riječ o ‘skupini kokošara’, koja se ne ponaša poput mafije, već ima manire sitnih lopova.

– Mafija bi ponudila određeni iznos za željeni poslovni prostor te bi nakon toga rekli da imam 24 sata da iselim. No, ovi kokošari ništa ne žele platiti. Oni silom otimaju. Stotinu parnica sam imala zbog pokušaja da mi otmu prostor. Deset godina se zbog toga povlačim po sudovima. Kada su vidjeli da dobro zarađujemo, ponudili su ‘suradnju’ u kojoj bi preko mene prali novac. Da su nekom od članova moje obitelji našli i najmanju ‘mrlju’, više ne bismo mogli djelovati. No, ovako smo velikom ustrajnošću i borbom napokon pobjedili riječki lopovski sustav. Nakon deset godina, nedavno je i sudski utvrđeno da je prostor u centru naš prostor. No, da prije toga nismo upali u prostorije i tamo se zabarikadirali te danonoćno stražarili, ne bi bilo ništa od toga. Dobivanje vlasničkog lista blokirao nam je nitko drugi do – predsjednik Županijskog suda, Veljko Miškulin. Dok je naš spis četiri godine držao u ladici, opterećenje kreditima za nas je postalo neizdrživo jer nam nije priznato ulaganje u taj prostor, pa nismo mogli dobiti povrat poreza. Financijsko iscrpljivanje je i bila njihova namjera. Mislili su da će nam blokirati imovinu te da će se tako domoći prostorija. Tek kada smo odlučili silom upasti, taj slučaj je riješen pa smo nakon silnih muka postali legalni vlasnici vlastitoga prostora. Kada je riječki Novi list na naslovnici objavio tu vijest, svi su slavili. Mnogi su nam čestitali, ljubili nas i plakali zajedno s nama. Sva ta muka koju smo proživjeli još više nas je učvrstila u uvjerenju da se sami moramo boriti protiv tog kriminala. I nećemo posustati, ma koliko nam prijetili. A ako je suđeno da zbog toga moram umrijeti, neka tako i bude – naglašava odvažna prijaviteljica korupcije.

– Nerado je potom prepričala neugodna iskustva sa zaštitarima Mirka Pavičića, zbog kojih je dva puta u posljednjih godinu dana, kako reče, završila na Hitnoj.

– Na internetu postoji snimka na kojoj se vidi kako me zaštitari ‘Protecte’ navlače i tuku. Sve po nalogu Mirka Pavičića. Ti događaji nisu me ustrašili. Baš naprotiv, sada ih se još manje bojim. I još sam odlučnija boriti se do kraja – zaključuje Slavica Šota.(Damir Kramarić – hazud.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here