Home Biznis Česi pojačali željezničke linije od Praga do Rijeke: Vlakovi će voziti svaki...

Česi pojačali željezničke linije od Praga do Rijeke: Vlakovi će voziti svaki dan!

2260
0

Privatni češki željeznički prijevoznik RegioJet 11. srpnja u promet pušta vlakove iz Praga preko Ljubljane do Rijeke, a linije će voziti svaki dan sve do kraja praznika. Redovna veza Češke s Hrvatskom počinje već u utorak navečer, 30. lipnja, ali do spomenute subote, 11. srpnja, prometovat će samo utorkom, petkom i nedjeljom, pišu češki mediji.
– Vlakovi će imati 12 vagona i kapacitet za do 560 putnika. Iz Rijeke putnici mogu koristiti autobusne veze do tridesetak najpopularnijih odredišta na hrvatskoj obali – rekao je glasnogovornik tvrtke Aleš Ondrůj. Dodao je kako je tvrtka dosad prodala više od 30.000 karata, a mnoge veze već su i rasprodane.
Češki RegioJet surađuje s Hrvatskim željeznicama, Slovenskim željeznicama i mađarskom tvrtkom Continental Railway Solution. Njihove željezničke veze prema Lijepoj našoj uspostavljene su 11. lipnja, a već tog prvog dana prijevoznik je rasprodano sedam vlakova. Prva linija s glavnog željezničkog kolodvora u Pragu do Rijeke kreće 30. lipnja, a cijena karte kreće se od 590 kruna (oko 167 kuna).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here