Home Mozaik Cijela Srbija digla se na noge zbog ove snimke: ‘Pa ovo je...

Cijela Srbija digla se na noge zbog ove snimke: ‘Pa ovo je sramota! Jadna mu žena. Dečko je Edipovac u najavi…‘

413
0

U susjednoj nam Srbiji Mama Sinjorina definitivno je TikTok zvijezda, a njezin nedavni video, koji je skupio više od 1,6 milijuna pregleda, izazvao je oprečne komentare u javnosti. Na snimci se vidi kako dotična gospođa sinu, koji se nedavno vratio iz Amerike, sjedi na ramenima, a on je nosi kroz vodu u bazenu.

Mnogi misle kako je takvo ponašanje neprimjereno pa su Mamu Sinjorinu zasuli negativnim komentarima.

– Ladno zajahala sinu za vrat! Za jednu majku previše slobodno ponašanje prema sinu, sramota… Sve OK, samo da mi mama sjedi na ramenima, to mi je malo neobično… Edipovac u najavi, kakva crvena zastavica…, Lijepo je imati dobar odnos sa sinom, ali ne i ovako intiman, ovo što radiš je bolesno…, Teško njegovoj budućoj ženi, samo to ću reći – napisali su joj korisnici TikToka.

Kurir.rs kontaktirao je psihologe Ljiljanu Jagodić i Lea Ivaniševića. Evo što su im rekli.

– Ovakvo ponašanje definitivno je pretjerano kad se radi o odrasloj osobi. Majka se zaštitnički ponaša prema djetetu do njegova osamostaljenja. Čak ga potiče i podupire u samostalnosti. S obzirom na to da se ovdje radi o sinu, moramo se zapitati gdje su granice ovakvog ponašanja i ukazuje li ovakav odnos na razvijen Edipov kompleks kod sina, čim si ovako nešto uopće dopušta. Iskreno, možda je ovo samo dobar marketing, jer se u nekom trenutku spominje i određena krema – kaže Ljiljana Jagodić.

Leo Ivanišević misli kako je moguće da su video snimili “malo nezgrapno želeći stvoriti zabavnu atmosferu za reklamu”.

– Možda je šok efekt namjerno tu, jer treba privući pažnju kako bi se prodao proizvod. Pitanje je koliko bi nam sve to čudno djelovalo da nisu u kupaćim kostimima i na bazenu ili da je razlika u godinama očiglednija – govori psiholog i dodaje kako se ne može na temelju jednog TikToka zaključivati o stvarnoj dinamici njihova odnosa.

– Ne vidim ništa loše u tome da je majci nedostajao sin koji je duže vrijeme bio u inozemstvu i sad je sretna što ga opet vidi. Kad su djeca mala, roditelji su ti koji ih nose na leđima u vodi. Ovi ljudi možda su željeli biti fora pa su napravili obrnuto… Majka je mladolika i fit, razlika u godinama ne vidi se na prvi pogled i zato je sve još čudnije jer oni zbilja izgledaju kao par. Kad biste umjesto ove žene zamislili neku ‘tipičniju‘ balkansku mamu u nekoj vrećastoj haljini za plažu sa slamnatim šeširom, sve bi izgledalo drugačije, zar ne – rekao je psiholog Leo Ivanišević.

@mamasinjorina Da li da ga učim da visi naglavačke😃? #mamasinjorina ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Inače, Mama Sinjorina ima tri sina, a jednom prilikom jednog od njih učila je osnovnim elementima plesa na šipci i to sve snimala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here