Home Biznis Cijena nafte 106 dolara za barel, a Ina ne mijenja cijene

Cijena nafte 106 dolara za barel, a Ina ne mijenja cijene

1601
1

Nova cijena nafte od 106,12 dolara za barel izazvana je slabljenjem uragana Gustav na jugu SAD-a, kao što su uslijed toga pale i cijene energetskog sektora.

Travanj i cijena od gotovo 150 dolara za barel, nadajmo se, postali su daleka prošlost. Vodeći indeksi europskih burzi danas su pali zbog pojeftinjenja dionica energetskih kompanija. Indeks FTSEurofirst 300 pao je za 0,4 posto, frankfurtski DAX za 0,2 posto dok je londonski FTSE ojačao za 0,2 posto.

Osim toga, dionice naftnih kompanija poput BP-a, Royal Dutch Shella i StatOilHydroa izgubile na vrijednosti od 1,2 do 2,4 posto.

Velik broj potrošača naftnih derivata nakon ponoći očekivao je Ininu korekciju cijena, jer u posljednje vrijeme cijena nafte konstantno pada, međutim to se u Hrvatskoj nije dogodilo. Službeni odgovor Ine i razlog zadržavanja istih cijena naftnih derivata još nismo dobili.

U posljednje vrijeme cijena naftnih derivata u Hrvatskoj bila je snižena dva puta, no u noći s ponedjeljka na utorak, mnogi su ostali neugodno iznenađeni. Preostaje pričekati još dva tjedna kad će korekcija biti obvezatna. (index)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here